Notre Drame: Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού τύπου για την Παναγία των Παρισίων

Notre Drame: Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού τύπου για την Παναγία των Παρισίων

«Καταστροφή» γράφει η Parisien, «Στις στάχτες η καρδιά μας» γράφει η Le Croix, ξεχωρίζει το πρωτοσέλιδο της Liberation για τη μεγάλη καταστροφή στη Νοτρ Νταμ - Τι γράφουν εφημερίδες από όλο τον κόσμο

presssss0
Η μεγάλη φωτιά και η τεράστια καταστροφή στην εμβληματική Παναγία των Παρισίων είναι το κυρίαρχο θέμα στον διεθνή Τύπο, με τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων να καταγράφουν το δράμα που έζησε η Γαλλία και ολόκληρη η χριστιανοσύνη τη νύχτα της Δευτέρας.

Συγκλονισμένη η Γαλλία, το Παρίσι, ολόκληρος ο κόσμος, παρακολούθησαν από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εκατοντάδων Γάλλων πυροσβεστών να διασώσουν ό,τι μπορούσαν από τον καθεδρικό ναό των εννέα αιώνων, καθώς η στέγη κάηκε ολοσχερώς και έχει κατέρρευσε, όπως και το ένα κωδωνοστάσιο.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, η καταστροφή είναι «κολοσσιαία». Αργά το βράδυ, αξιωματούχος της γαλλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έστειλε το πρώτο μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς δήλωσε ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή. Η μάχη συνεχιζόταν, για να σωθούν τα έργα τέχνης και οι αγιογραφίες.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά η μάχη δεν έχει ακόμα κερδηθεί» δήλωσε με τη σειρά του και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας από το σημείο της πυρκαγιάς στους δημοσιογράφους.

Ενδεικτικά τι γράφουν το πρωί της Τρίτης κάποιες από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στον κόσμο:


«Φωτιά ρημάζει τη Νοτρ Νταμ» γράφει η μεγάλη οικονομική εφημερίδα Financial Times
Κλείσιμο


«Κόλαση φωτιάς καταστρέφει τη Νοτρ Νταμ» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.


«Ο κόσμος θρηνεί για τη Νοτρ Νταμ» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Metro.

«Νοτρ Νταμ του Παρισιού: Η καταστροφή» είναι ο λιτός τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.


«Notre Drame» (μετάφραση: Το Δράμα μας») από τη γαλλική Liberation, σε ένα ευρηματικό λογοπαίγνιο, που απηχεί τον παγκόσμιο θρήνο για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων.

«Το Παρίσι θρηνεί για την πολυαγαπημένη του κυρία» γράφει ο Telegraph, με την φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό του να θυμίζει περισσότερο πίνακα ζωγραφικής.


Δείτε ακόμα περισσότερα πρωτοσέλιδα: ξεχωρίζουν οι τίτλοι της Daily Mail («Εννέα αιώνες ιστορίας χάθηκαν στην ανίερη κόλαση φωτιάς») και της Croix, που γράφει: «Η καρδιά στις στάχτες». «Σπασμένη καρδιά» ο τίτλος που επιλέγει στο πρωτοσέλιδό της η Le Temps. 









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης