Guardian για Brexit: Η Μέι δεν υποχωρεί - Προς αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με τους Εργατικούς

Guardian για Brexit: Η Μέι δεν υποχωρεί - Προς αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με τους Εργατικούς

Εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν αποδεχθεί την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε, δεν θα σημειωθεί καμία πρόοδος, επισημαίνει η εφημερίδα

theresa-may-ena
Τα πόδια έχει στυλώσει η Τερέζα Μέι αρνούμενη να υποχωρήσει από τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» προκειμένου να βρεθεί μία κοινή συμβιβαστική λύση στο θέμα του Brtexit με τους Εργατικούς. Το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν την κατηγορεί ευθέως για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν αποδεχθεί την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε, δεν θα σημειωθεί καμία πρόοδος στο θέμα του Brexit, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ο υπουργός Επικρατείας Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος εκπροσωπεί τη βρετανική κυβέρνηση στις συνομιλίες, εξήρε την ανάγκη του συμβιβασμού στο θέμα της τελωνειακής ένωσης, ωστόσο, έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει στροφή 180 μοιρών στις θέσεις της και τόνισε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν επίσης και οι Εργατικοί.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν επιμένει ότι το μέλλον των διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί από την στάση της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η Τερέζα Μέι πρέπει να πάρει μία πολιτική απόφαση για το αν θα υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της όχι», δήλωσε μία πηγή στην «Guardian».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας της Βρετανίας, και οι δύο πλευρές έχουν κοινό έδαφος για το μελλοντικό τελωνειακό καθεστώς. Αρνήθηκε ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος και να ξεκαθαρίσει εάν η Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να δεχτεί το αίτημα του Τζέρεμι Κόρμπιν για κοινή εξωτερική τιμολογιακή πολιτική με την Ε.Ε.

Κλείσιμο
Την περασμένη εβδομάδα, οι Βρυξέλλες έδωσαν μία ακόμη παράταση του Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η νέα παράταση είναι «ευέλικτη», το οποίο σημαίνει ότι εάν το βρετανικό κοινοβούλιο καταφέρει να συμφωνήσει σε μία κοινή γραμμή και στη συνέχεια εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης, το Λονδίνο θα έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει νωρίτερα από την ευρωπαική οικογένεια. Διαφορετικά, θα πρέπει να συμμετέχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης