Τραμπ: Πάνω από 30 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε η εκστρατεία επανεκλογής του

Τραμπ: Πάνω από 30 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε η εκστρατεία επανεκλογής του

Το ποσό συγκεντρώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2019 - Πόσα συγκέντρωσαν οι γερουσιαστές Σάντερς και Χάρις

20973869
Η εκστρατεία για την επανεκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε η ίδια χθες Κυριακή, ξεπερνώντας κατά πολύ το σύνολο των ποσών που εξασφάλισαν οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών την ίδια περίοδο.

Το ποσό που συγκέντρωσε η εκστρατεία του Τραμπ το πρώτο τρίμηνο -που σημαίνει ότι έχει πλέον στα ταμεία της 40,8 εκατ. δολάρια σε μετρητά- δείχνει ότι οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε αυτόν καθώς ετοιμάζεται για την πιθανότατα δύσκολη μάχη με σκοπό να εκλεγεί για δεύτερη θητεία.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς και η γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις εξασφάλισαν τα μεγαλύτερα ποσά από χορηγίες μέχρι στιγμής το 2019, 18,2 εκατ. και 12 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. Η εκστρατεία του Σάντερς διευκρίνισε ότι ο μέσος όρων των συνεισφορών που έλαβε ανερχόταν σε είκοσι δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Η εκστρατεία του Τραμπ από την πλευρά της ανέφερε ότι η μέση συνεισφορά το πρώτο τρίμηνο ήταν 34,26 δολάρια και ότι σχεδόν το 99% των συνεισφορών ήταν 200 δολάρια ή λιγότερα.

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων συγκέντρωσε 45,8 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο. Η εκστρατεία του Τραμπ και η Επιτροπή συγκεντρώνουν χρήματα παράλληλα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης