Με διαδηλώσεις υποδέχτηκαν οι Σουδανοί τον νέο «πρόεδρο» της χώρας

Με διαδηλώσεις υποδέχτηκαν οι Σουδανοί τον νέο «πρόεδρο» της χώρας

Ο Σουδανός υπουργός Αμυνας Αουαντ Αχμεντ Μπεναούφ ορκίστηκε πρόεδρος του νέου στρατιωτικού μεταβατικού συμβουλίου, το οποίο ανέλαβε την εξουσία στη χώρα εν μέσω διαδηλώσεων για «ειρήνη, δικαιοσύνη, ελευθερία».

Soudan
Ο Σουδανός υπουργός Αμυνας Αουαντ Αχμεντ Μπεναούφ ορκίστηκε πρόεδρος του νέου στρατιωτικού μεταβατικού συμβουλίου που ανέλαβε την εξουσία στη χώρα έπειτα από το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον επί 30 χρόνια πρόεδρό της Ομαρ αλ Μπασίρ, μετέδωσε η σουδανική κρατική τηλεόραση.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Καμάλ Αμπντέλ Μαρούφ ορίστηκε αντιπρόεδρος του συμβουλίου, το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα διοικήσει τη χώρα σε μεταβατική περίοδο δύο ετών.

«Ειρήνη, δικαιοσύνη, ελευθερία»
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά την Πέμπτη στο Χαρτούμ μπροστά στο αρχηγείο ενόπλων δυνάμεων, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 23:00 που επιβλήθηκε χθες Πέμπτη από τον στρατό.

«Ειρήνη, δικαιοσύνη, ελευθερία» φώναζαν οι διαδηλωτές συνεχίζοντας για έκτη συνεχή μέρα την καθιστική διαμαρτυρία τους.

Η κυριότερη οργάνωση που διοργανώνει τις διαδηλώσεις απέρριψε την ανακοίνωση για μεταβατική περίοδο υπό το στρατιωτικό συμβούλιο, καλώντας σε συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης