Κινέζος καλλιτέχνης ποζάρει δίπλα στον σκελετό του πατέρα του δηλώνοντας «αυτό είναι τέχνη»

Κινέζος καλλιτέχνης ποζάρει δίπλα στον σκελετό του πατέρα του δηλώνοντας «αυτό είναι τέχνη»

«Το έκανα αυτό για την τέχνη. Η πραγματική τέχνη δεν πρέπει να φοβάται την κοινή γνώμη», λέει ο Κινέζος καλλιτέχνης κάνοντας το μακάβριο όνειρό του πραγματικότητα

china12
Με αδαμιαία περιβολή ένας Κινέζος καλλιτέχνης έκανε το μακάβριο όνειρό του πραγματικότητα.

Ο 33χρονος καλλιτέχνης Siyuan Zhuji είχε χάσει τον πατέρα του από καρκίνο στο ήπαρ. Δεν έχει από αυτό πολλές αναμνήσεις αφού τον έχασε όταν ήταν μόλις τριών ετών. Ήθελε όμως να τον τιμήσει με έναν δικό του τρόπο.

Πόζαρε όπως τον γέννησε η μαμά του έχοντας δίπλα του τα λείψανα του πατέρα του. Με την ανάρτηση των φωτογραφιών, βούιξαν τα social media.

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες ανέβηκαν στην ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα τέχνης «Artand» , στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Qingming» -, γνωστή ως «Ημέρα Καθαρισμού των Τάφων».

chi0


Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sun», ο Κινέζος καλλιτέχνης έκανε εκταφή λειψάνων του πατέρα του και με ό,τι είχε απομείνει, σχημάτισε έναν σκελετό, κάθισε δίπλα του και έβγαλε διάφορες πόζες.

Πολλοί χρήστες στα social media εξέφρασαν την οργή τους:

«Γιατί να εκτίθενται με τέτοιο τρόπο τα λείψανα του πατέρα σας; Ίσως θελήσατε να εκπληρώσετε τις εγωιστικές επιθυμίες σας;», λέει ένας χρήστης.

«Το έκανα αυτό για την τέχνη. Η πραγματική τέχνη δεν πρέπει να φοβάται την κοινή γνώμη», λέει ο Κινέζος καλλιτέχνης επισημαίνοντας ότι η μητέρα του δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού υποστηρίζει πάντα τη δουλειά του.

chi2


«Δεν υπάρχει ηθική! Εάν θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες με τον πατέρα σας, χρησιμοποιήστε τις παλιές φωτογραφίες του και επεξεργαστείτε τις ψηφιακά για να τις συνδυάσετε με τις δικές σας!», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Η λατρεία των προγόνων παραμένει μια ισχυρή παράδοση στην Κίνα, με τις οικογένειες να καθαρίζουν τους τάφους των συγγενών τους κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ Qingming.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης