Σομαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από επίθεση εξτρεμιστών ισλαμιστών

Σομαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από επίθεση εξτρεμιστών ισλαμιστών

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

moga_main
Μάχη σώμα με σώμα με ομάδα εξτρεμιστών ισλαμιστών έδωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση των ισλαμιστών, ενώ δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν.

Ήταν το δεύτερο πολύνεκρο χτύπημα της Αλ Σααμπάμπ στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ακολουθεί βίντεο από το σημείο: 

11 people wounded in Mogadishu Al-Shabaab attack


Car bomb attack in Somalia's Mogadishu kills at least 9 people
Κλείσιμο


Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν αρχικά ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου και στο υπουργείο Εργασίας. Ταυτόχρονα, τουλάχιστον πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας με αυτόματα και εκρηκτικά.

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν από τους εξτρεμιστές, ενώ άλλες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 20. Τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα τραυματίστηκαν από σφαίρες. Ανάμεσα στους νεκρούς επιβεβαιώθηκε πως βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μετά από λίγα λεπτά, ο εκπρόσωπος της Αλ Σααμπάμπ έκανε δήλωση, αναλαμβάνοντας ως οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση.

moga1


«Το κτίριο φρουρούσαν δυνάμεις ασφαλείας. Οι τέσσερις μαχητές που επιτέθηκαν στο κτίριο πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. Ένας άλλος μαχητής ήταν καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο και σκοτώθηκε επίσης», δήλωσε στο Ρόιτερ ο αστυνόμος Άλι Αμπντουλάχι.

Ο Αμπντουλάχι είπε πως δέκα άνθρωποι, περιλαμβανομένων του υφυπουργού Εργασίας Σακάρ Ιμπραχίμ Αμπντάλα και αστυνομικού προσωπικού, σκοτώθηκαν.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως περίπου 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίοθεση, η οποία άρχισε όταν ο καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητο, επιτρέποντας στους άλλους ισλαμιστές να εφορμήσουν στο κτίριο.

Ο δρ. Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, διευθυντής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Αμίν, είπε στο Ρόιτερ λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης πως άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι μέσα στο κίτριο και πως δεν είναι δυνατό να διασωθούν εξαιτίας της σφοδρής ανταλλαγής πυρών.

Η αλ-Σαμπάαμπ είπε στο Ρόιτερ πως ένας από τους μαχητές της εμβόλισε το κτίριο του υπουργείου με το παγιδευμένο αυτοκίνητο επιτρέποντας έτσι στους τέσσερις άλλους να μπουν σ' αυτό.

Ο Αμπντιασίς Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της αλ-Σαμπάαμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, είπε αργότερα πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του έχουν σκοτωθεί 20 άνθρωποι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης