Ένοχος ο οπαδός του Τραμπ που «ταχυδρόμησε» βόμβες σε διάσημους επικριτές του προέδρου

Ένοχος ο οπαδός του Τραμπ που «ταχυδρόμησε» βόμβες σε διάσημους επικριτές του προέδρου

Μεταξύ των θυμάτων του Σαγιόκ ήταν η Χίλαρι Κλίντον, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Τζο Μπάιντεν, ο Τζορτζ Σόρος και πολλά μέλη του Κογκρέσου

sayoc
Πριν από έξι μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση γενικού συναγερμού, καθώς ταχυδρομήθηκαν τουλάχιστον 16 βόμβες σε διάσημους -και όχι μόνο- Αμερικανούς. Η κινητοποίηση των αρχών οδηγήθηκε στα ίχνη ενός φανατικού υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ. Ο άντρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε, καθώς θεωρήθηκε επικίνδυνος. Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεσή του και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και το ύψος της ποινής που θα κλιθεί να εκτίσει.

Ο Cesar Sayoc, άλλοτε μέλος ακροδεξιών οργανώσεων και νυν ακραίος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, ήθελε να «σωπάσει» τις επικριτικές φωνές κατά του Αμερικανού προέδρου.

Ο δράστης από τη Φλόριντα
sayoc2

Όντας τυφλός από τον φανατισμό του, ο άντρας από τη Φλόριντα έστειλε τουλάχιστον 16 βόμβες σε διάσημους, αλλά και πολιτικούς που είχαν καταφερθεί εναντίον του Αμερικανού προέδρου, μεταξύ των οποίων ήταν η Χίλαρι Κλίντον, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζο Μπάιντεν, Τζορτζ Σόρος και πολλά άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Το σχέδιο του Σαγιόκ δεν ευοδόθηκε, καθώς καμία από τις βόμβες δεν ενεργοποιήθηκε. Ο άντρας από τη Φλόριντα βρισκόταν στη φυλακή από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν συνελήφθη. Ζούσε σε ένα λευκό βαν, το οποίο είχε «ντύσει» με αφίσες και εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και εικόνες των αντιπάλων του Ρεπουμπλικανού προέδρου, πάνω στις οποίες είχε σχεδιάσει στόχους.

Το βαν στο οποίο διέμενε ο δράστης και το οποίο είχε «ντύσει» με τους στόχους-επικριτές του Τραμπ:
Κλείσιμο
sayoc11
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης