Και άλλος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά

Και άλλος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Άχμεντ Μανασάρα, 26 ετών, σκοτώθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου

israel
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές, ενώ από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός άφησε να εννοηθεί ότι στρατιώτης τον πυροβόλησε διότι φέρεται να πέταξε πέτρες εναντίον αυτοκινήτων Ισραηλινών.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Άχμεντ Μανασάρα, 26 ετών, σκοτώθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου, σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Βηθλεέμ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι στρατιώτης «άνοιξε πυρ αφού είδε πέτρες να πετιούνται εναντίον ισραηλινών οχημάτων».

«Για το συμβάν θα διενεργηθεί έρευνα», πρόσθεσε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του στην οποία δεν δίνεται καμιά άλλη διευκρίνιση.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε πάντως πως ο Άχμεντ Μανασάρα επέβαινε σε αυτοκίνητο όταν σκοτώθηκε. Πρόσθεσε πως άλλος ένας Παλαιστίνιος, που βρισκόταν μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο, τραυματίστηκε σοβαρά.

Η είδηση του θανάτου του 26χρονου μεταδόθηκε την επομένη των θανάτων δύο Παλαιστίνων σε βίαια επεισόδια στη Νάμπλους, επίσης στη Δυτική Όχθη.

Κλείσιμο
Η ένταση κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες στα κατεχόμενα, καθώς πλησιάζουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, την 9η Απριλίου.

Οι σποραδικές παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτών και εβραίων εποίκων συνεχίζονται στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέχει το Ισραήλ από τον πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης