Brexit: Ο Κόρμπιν συναντά μικρότερα κόμματα που ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα

Brexit: Ο Κόρμπιν συναντά μικρότερα κόμματα που ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα

Ο Κόρμπιν συναντήθηκε με επικεφαλής μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης -  Τον κάλεσαν να στηρίξουν ένα δημοψήφισμα που θα περιλαμβάνει την επιλογή της παραμονής στην ΕΕ

20774020
Συνάντηση με τους επικεφαλής των μικρότερων αντιπολιτευόμενων κομμάτων συναντήθηκε ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, οι οποίοι τον προέτρεψαν να δείξει θετικότερη στάση απέναντι σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Στη συνάντηση μετείχε ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας στο Ουέστμινστερ, Ίαν Μπλάκφορντ, ο Βινς Κέιμπλ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η Λιζ Ρόμπερτς του Ουαλικού Plaid και η Κάρολιν Λούκας, των Πρασίνων.

Οι επικεφαλής των τεσσάρων κομμάτων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση, κατά την οποία του μετέφεραν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Εργατικοί θα πρέπει να στηρίξουν ένα δημοψήφισμα που θα περιλαμβάνει την επιλογή της παραμονής στην ΕΕ, πριν να κλείσει «το παράθυρο της ευκαιρίας».

«Η παραμονή στην ΕΕ είναι η καλύτερη συμφωνία που προσφέρεται και με τον χρόνο να εξαντλείται οι Εργατικοί πρέπει να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους ώστε να αποφύγουμε ένα καταστροφικό Brexit. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και να κινηθούμε ευέλικτα για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος» αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Διαφορετική η ερμηνεία των Εργατικών

Πάντως, το Εργατικό Κόμμα, σε δική του ανακοίνωση υπονοεί ότι ο Κόρμπιν ενδιαφέρεται περισσότερο στο να έχει την υποστήριξη των άλλων κομμάτων στο σχέδιό του για το Brexit.

«Εάν δεν υπάρξει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για την συμφωνία της Τερέζα Μέι ή για δημοψήφισμα, ο Κόρμπιν κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να δεσμευτούν εποικοδομητικά στην εξεύρεση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για μία στενή οικονομική σχέση με την ΕΕ σε όφελος όλης της χώρας» δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος. Όπως ανέφερε, συζητήθηκαν τρόποι για να τεθεί η συμφωνία της Μέι σε δημοψήφισμα, εάν καταφέρει να την φέρει στο κοινοβούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης