Ο Τραμπ θέλει να βάλει τη Βραζιλία του εθνικιστή Μπολσονάρου στο ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ θέλει να βάλει τη Βραζιλία του εθνικιστή Μπολσονάρου στο ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε τους πάντες με τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του στο οβάλ γραφείο

20873657
Οι αλλαγές που θέλει να επιφέρει στη λειτουργία του ΝΑΤΟ ο Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως δεν περιορίζονται στον οικονομικό τομέα και στην παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων ανά την υφήλιο, αλλά επεκτείνονται ακόμη και στη σύνθεση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον εθνικιστή πρόεδρο Τζαΐρ Μπολσονάρου, ο Αμερικανός πρόεδρος «άνοιξε» την πόρτα του ΝΑΤΟ στη Βραζιλία, δηλώνοντας δημοσίως ότι θα προβεί στις απαταίτητες ενέργειες.

20873627

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του στο οβάλ γραφείο, στον Λευκό Οίκο, ότι εξετάζει πολύ σοβαρά την ένταξη της Βραζιλίας στο ΝΑΤΟ, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, την έναρξη μίας εκτεταμένης συνεργασίας.

Ο Μπολσονάρου, πριν συτναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, ξεναγήθηκε, σε αντίθεση με το... πρωτόκολλο, στις εγκαταστάσεις της CIA, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είναι ο πρώτος στη λίστα που πρόσφερε τη βοήθεια και τη στήριξή του στον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή που χάραξε με τον πλέον καταφανέστατο τρόπο η Ουάσιγκτον και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

20873620
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης