Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών: Τον Ιούνιο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ

Cerar

Η Βόρεια Μακεδονία έχει επιτύχει πολλά, υποστήριξε ο ίδιος

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αρχίσει ενταξιακές συνομιλίες με τη Βόρεια Μακεδονία τον Ιούνιο, αυτό θα είναι πολύ κακό για την Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Μίρο Τσεράρ, από τις Βρυξέλλες, μετά από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο STA.

Σύμφωνα με τον κ. Τσεράρ, μια τέτοια εξέλιξη (η μη έναρξη ενταξιακών συνομιλιών) θα ήταν απογοητευτική για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας «οι οποίοι δικαίως αναμένουν να προσκληθούν στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Τσεράρ επισήμανε πως «η Βόρεια Μακεδονία έχει επιτύχει πολλά (...) έχει ξεκινήσει με τόλμη την πορεία της μεταρρύθμισης, υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για την αλλαγή ονόματος, η οποία αποδεικνύει ότι είναι ικανή για πρόοδο».

Αυτός είναι ο λόγος -συνέχισε ο κ. Τσεράρ- για τον οποίο «η Σλοβενία υποστηρίζει την ιδέα οι ενταξιακές συνομιλίες να αρχίσουν τον Ιούνιο. Θα ήταν πολύ κακό για την Ευρώπη εάν δεν αναγνώριζε αυτή την προσπάθεια, την ετοιμότητα για συμβιβασμό και τη δέσμευση για μεταρρύθμιση». Σύμφωνα με τον κ. Τσεράρ, κάτι τέτοιο (η μη έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών), «θα επηρέαζε αρνητικά την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Fil

Μιλάς εσύ που ένα χρόνο πριν παραιτήθηκες από πρωθυπουργός της χώρας σου επειδή δικαστική απόφαση ακύρωσε το αποτέλεσμα ψηφοφορίας για έγκριση κατασκευής σιδηροδρομικού έργου? Σου έταξε άλλο μεγαλύτερο έργο ο Ντιμιτροφ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης