Ουτρέχτη: 37χρονο Τούρκο ψάχνουν οι αρχές για την επίθεση στο τραμ

Ουτρέχτη: 37χρονο Τούρκο ψάχνουν οι αρχές για την επίθεση στο τραμ

Λέγεται Γκοκμάν Τανίς, έχει γεννηθεί στην Τουρκία και είναι 37 ετών

dr01
Έναν 37χρονο Τούρκο αναζητούν οι ολλανδικές αρχές αναζητούν ως τον δράστη της επίθεσης στο τραμ της Ουτρέχτης το πρωί της Δευτέρας. Την φωτογραφία του έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία, κατονομάζοντάς τον ως Γκοκμάν Τανίς.

Στην φωτογραφία ο άντρας φαίνεται μέσα στο τραμ, λίγη ώρα πριν βγάλει όπλο και αρχίσει να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τουλάχιστον έναν άνθρωπο και να τραυματίσει σοβαρά άλλους επτά.

Σε μήνυμά της στο Twitter η ολλανδική αστυνομία αναφέρει ότι ο άντρας αυτός είναι 37 ετών, λέγεται Γκοκμάν Τανίς και έχει γεννηθεί στην Τουρκία.

ter
D18ndIjWkAIcM7v
Ο Τούρκος ύποπτος Γκιοκμέν Τανίς


«Μην επιχειρήσετε να τον πλησιάσετε, αλλά ειδοποιήστε αμέσως την αστυνομία», αναφέρεται στο tweet.
Κλείσιμο


Η Ουτρέχτη από την ώρα της επίθεσης βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, με την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρά του, όμως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος Τούρκος πριν από δύο εβδομάδες είχε δικαστεί ως κατηγορούμενος σε υπόθεση βιασμού, χωρίς όμως άλλες λεπτομέρειες.

Τα σχολεία της πόλης παραμένουν σε «lock down», ενώ δόθηκε εντολή να κλείσουν και τα τζαμιά. Οι αρχές της πόλης καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για να διευκολύνουν το έργο της αστυνομίας. Στα σύνορα της Ολλανδίας με το Βέλγιο και την Γερμανία διεξάγονται εξονυχιστικοί έλεγχοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης