Αεροσκάφος Boeing 737-800 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρωσία, λόγω μηχανικού προβλήματος

Αεροσκάφος Boeing 737-800 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρωσία, λόγω μηχανικού προβλήματος

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα

boeing-asafes
Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε την Παρασκευή στην πόλη Σικτιβκάρ, στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, ένα αεροσκάφος Boeing 737-800, μεταδίδει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Χωρίς να διευκρινίζει από ποια εταιρεία χρησιμοποιείται το εν λόγω αεροσκάφος, το Sputnik αναφέρει ότι η αναγκαστική προσγείωση μπορεί να προέκυψε λόγω προβλήματος στον κινητήρα.

Σύμφωνα με το Russia Today, το αεροσκάφος μετέφερε 157 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

Εκπρόσωπος του περιφερειακού γραφείου μεταφορών της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι η αναγκαστική προσγείωση «όντως συνέβη».

«Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα, και τα μέχρις στιγμής ευρήματα δείχνουν ότι μπορεί να υπήρχε βλάβη στον κινητήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Boeing, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μίρνι-Μόσχα όταν χρειάστηκε να προσγειωθεί στο Σικτιβκάρ, παραμένει στο αεροδρόμιο της πόλης και όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και αβλαβείς.

Κλείσιμο
Η αναγκαστική προσγείωση σημειώνεται ένα 24ωρο αφότου ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται πλέον η πτήση Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Τις προηγούμενες ημέρες, πολλές χώρες ανά τον κόσμο πήραν την απόφαση να καθηλώσουν το μοντέλο 737 MAX 8 της Boeing, καθώς έχει εμπλακεί σε δυο αεροπορικές τραγωδίες το τελευταίο εξάμηνο, η πιο πρόσφατη στην Αιθιοπία την περασμένη Κυριακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης