H Boeing παραδέχεται εμμέσως πρόβλημα με τα 737 Max και τα καθηλώνει στο έδαφος

H Boeing παραδέχεται εμμέσως πρόβλημα με τα 737 Max και τα καθηλώνει στο έδαφος

Για προληπτικό μέτρο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Boeing τονίζοντας ότι «η ασφάλεια είναι μια σημαντική αξία για την Boeing από τότε που κατασκευάζει τα αεροσκάφη της»

boeing_main01
Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως υποστηρίζει την απόφαση καθήλωσης των αεροσκαφών τύπου 737 Max εξέδωσε την Τετάρτη η εταιρεία Boeing, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ.

«Υποστηρίζουμε την προδραστική αυτή απόφαση που ελήφθη προληπτικά. Η ασφάλεια είναι μια σημαντική αξία για την Boeing από τότε που κατασκευάζει τα αεροσκάφη της», δήλωσε ο Ντένις Μουίλενμπεργκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροναυπηγικής εταιρίας, εμμένοντας στο γεγονός ότι η σύσταση για την ακινητοποίηση προσωρινά του στόλου των αεροσκαφών αυτών έγινε με πρωτοβουλία της Boeing, προκειμένου να υπάρξει καθησυχασμός του κοινού. "Η Boeing διατηρεί πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 MAX», πρόσθεσε ο πρόεδρός της.

Παράλληλα αναφέρει ότι είχε συζητήσεις με την αμερικανική Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και αρχές αεροπλοΐας ανά τον κόσμο, προτού προτείνει την καθήλωση του στόλου των 371 737 Max παγκοσμίως.

Στην ίδια δήλωσή του, εξέφρασε βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων «στα δύο τραγικά δυστυχήματα», αναφερόμενος στην συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines αλλά και στην συντριβή του Boeing της Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία.

boeing-faan1

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση της Boeing ακολούθησε την απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ότι καθηλώνονται τα Boeing 737 MAX 8 και 9.

Συγκεριμένα στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η FAA διατάζει την προσωρινή καθήλωση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX που χρησιμοποιούνται από αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ ή στην επικράτεια των ΗΠΑ. Ο οργανισμός προέβη στην απόφαση αυτή ως αποτέλεσμα της διαδικασίας συλλογής δεδομένων και νέων στοιχείων που συλλέχθηκαν στο site και αναλύθηκαν σήμερα.

Αυτά τα στοιχεία, μαζί με πρόσφατα δορυφορικά δεδομένα που ήταν διαθέσιμα στην FAA σήμερα το πρωί, οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Η καθήλωση των αεροσκαφών θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή περαιτέρω διερευνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης πληροφοριών από τα μαύρα κουτιά και τα ηχογραφημένα μηνύματα των πιλότων.

Ομάδα της FAA βρίσκεται στην Αιθιοπία βοηθώντας τη NTSB στη διερεύνηση του δυστυχήματος της πτήσης 302. Ο οργανισμός θα συνεχίσει να διερευνά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης