Εκατόμβη νεκρών από πλημμύρες στη νότια Αφρική

Εκατόμβη νεκρών από πλημμύρες στη νότια Αφρική

Δεκάδες αγνοούμενοι και τραυματίες και χιλιάδες σπίτια κατεστραμμένα σε Μοζαμβίκη, Μαλάουι και Νότια Αφρική

mozambique_floods
Τραγωδία που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει χώρα τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή της νότιας Αφρικής, καθώς πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αγνοούνται, από τις πλημμύρες που έπληξαν ένα μεγάλος μέρος της ηπείρου.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών είναι 115, ωστόσο πολλοί άνθρωποι σε Μοζαμβίκη, Μαλάουι και Νότια Αφρική, μεταξύ τους και μεγάλος αριθμός παιδιών, αγνοούνται. Οι δυνατές βροχές που έπληξαν την αμερικανική ήπειρο έχουν επηρεάσει πάνω από 840.000 ανθρώπους, ενώ οι ελλείψεις υποδομών καθιστούν την επόμενη ημέρα ακόμη πιο δύσκολη για τους κατοίκους.

Tropical Cyclone Idai barrels towards Mozambique


Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 66 θάνατοι στη Μοζαμβίκη, 45 στο Μαλάουι και 4 στη Νότια Αφρική. Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται να περάσει από την περιοχή.

Οι πλημμύρες στην νότια Αφρική έχουν λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που, σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 5.756 κατεστραμμένα σπίτια μόνο στη Μοζαμβίκη. Στο Μαλάουι, πάνω από 230.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς κατάλυμα, ενώ μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει και με τους τραυματίες, καθώς έχουν καταστραφεί δεκάδες νοσοκομεία και μονάδες υγείας.

Κλείσιμο
Οι κυβερνήσεις των τριών Αφρικανικών κρατών έχουν ήδη καλέσει τη διεθνή κοινότητα για παροχή βοήθειας, καθώς απαιτούνται πολλά εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη των χιλιάδων οικογενειών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης