Οργή στην Άγκυρα για το πάγωμα των διαπραγματεύσεων: «Παραδώσατε την Ευρώπη στους ρατσιστές»

Οργή στην Άγκυρα για το πάγωμα των διαπραγματεύσεων: «Παραδώσατε την Ευρώπη στους ρατσιστές»

Μονόπλευρη χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. 

tselik33
Την οργή της Άγκυρας, προκαλεί το "χαστούκι" του Ευρωκοινοβουλίου στον Ερντογάν με το ψήφισμά του για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαική Ένωση.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για "μονόπλευρη και κάθε άλλο παρά αντικειμενική στάση που υιοθετεί το Ευρωκοινοβούλιο". Και προσθέτει: "Η συγκεκριμένη απόφαση δεν σημαίνει τίποτα για εμάς. Η στάση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου προς την Τουρκία πρέπει να κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του διαλόγου, των σχέσεων και της αληλεπίδρασης των δύο πλευρών".

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργός, αρμόδιος για την Ευρωπαική Ένωση Ομέρ Τσελίκ, έγραψε στο twitter για "ανάξια, άκυρη και άνευ κύρους απόφαση". Στην ανάρτησή του, κατηγορεί τους ευρωβουλευτές ότι γίνονται έρμαιο της ακροδεξιάς ιδεολογίας: "Το Ευρωκοινοβούλιο απομακρύνθηκε από την λήψη υποστηρικτικών αποφάσεων ανοικτών στην δημοκρατική εξέλιξη. Κοιτάει τον κόσμο από το στενό παράθυρο της ακροδεξιάς" αναφέρει χαρακτηριστικά και κατηγορεί τους Ευρωπαίους βουλευτές ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος δεν πραγματοποίησαν ούτε μία επίσκεψη αλληλεγγύης στην τουρκική Βουλή.

Μάλιστα χαρακτηρίζει ρατσιστή τον Επίτροπο διεύρυνσης της ΕΕ και κάνει λόγο για στήριξη των τρομοκρατών. "Κάθε φορά που θα βλέπετε αυτή την έκθεση θα θυμάστε πώς βήμα βήμα για μια ακόμη φορά παραδώσατε της Ευρώπη στους ρατσιστές", καταλήγει στην ανάρτησή του ο Τσελίκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης