Τρόμος σε πτήση της Turkish Airlines: Δεκάδες τραυματίες λόγω αναταράξεων

Τρόμος σε πτήση της Turkish Airlines: Δεκάδες τραυματίες λόγω αναταράξεων

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης

Turkish_Airlines__TC-JFK__Boeing_0
Επεισοδιακή ήταν η πτήση της Turkish Airlines από Κωνσταντινούπολη  για  Νέα Υόρκη, καθώς δεκάδες άτομα υπέστησαν ελαφρά τραύματα λόγω αναταράξεων .

Το CNN κάνει λόγο για τουλάχιστον 30 τραυματίες ενώ η Dailymail «μιλά» για τουλάχιστον 32, ωστόσο ο ακριβής αριθμός δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι αυτή την ώρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο λίγο πριν την προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης.

Το αεροσκάφος που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη «έπεσε» σε αναταράξεις λίγο πρίν την προσγείωση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, Μάικλ Παρρέλα ανέφερε ότι οι τραυματίες έλαβαν ιατρική βοήθεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy και πως κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Στην πτήση υπήρχαν 326 επιβάτες και 21 μέλη πληρώματος.

Ανακοίνωση της Turkish Airlines

Κλείσιμο
Η Turkish Airlines επιβεβαιώνει ότι η πτήση με αριθμό TK01 Κωνσταντινούπολη - Νέα Υόρκη αντιμετώπισε ασυνήθιστες αναταράξεις, 40 λεπτά περίπου πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777, το οποίο είχε απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη με 326 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο στις 5.35 μ.μ. το Σάββατο, μετά τις αναταράξεις. 28 επιβάτες και 2 μέλη του πληρώματος, που είχαν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς, μεταφέρθηκαν για έλεγχο στο νοσοκομείο αμέσως μετά την προσγείωση της πτήσης. Οι 18 τραυματίες επιβάτες πήραν εξιτήριο αφού αντιμετωπίστηκαν τα ελαφρά τραύματά τους ενώ οι υπόλοιποι 10 παρέμειναν για προληπτική παρακολούθηση.

Η Turkish Airlines, η αεροπορική εταιρεία της οποίας η κορυφαία προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών, εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές περιστατικό και παρακολουθεί στενά την κατάσταση υγείας των τραυματιών επιβατών, παρέχοντας όλα τα διαθέσιμα μέσα για την εξυπηρέτησή τους.

Δεδομένου ότι, κατά τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε δεν διαπιστώθηκε τεχνική βλάβη, το αεροσκάφος με κωδικό TC-JJG, το οποίο εκτέθηκε στις απρόβλεπτες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αναχώρησε εγκαίρως από το αεροδρόμιο JFK για την τακτική πτήση μεταξύ της Νέας Υόρκης (JFK) και της Κωνσταντινούπολης (IST).

traumaties05
traumaties01
traumaties02
traumaties04
traumaties03


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης