Αδιανόητο! Η Αυστραλία δεν έδωσε βίζα σε 24χρονη με σύνδρομο Down

Αδιανόητο! Η Αυστραλία δεν έδωσε βίζα σε 24χρονη με σύνδρομο Down

Η νεαρή γυναίκα ζήτησε τουριστική βίζα τεσσάρων εβδομάδων προκειμένου να επισκεφθεί τον πατέρα της στο Περθ - Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2003

down1
Αλγεινή εντύπωση και μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία, σε γυναίκα που πάσχει από Σύνδρομο Down και η οποία ήθελε να επισκεφθεί τον πατέρα της στο Περθ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα της νεαρής γυναίκας, η αίτηση για τουριστική βίζα τεσσάρων εβδομάδων απορρίφθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας, λόγω της πάθησης. Προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, οι Αυστραλοί ζήτησαν από την Ashleigh Callaway, να υποβληθεί σε λεπτομερείες ιατρικές εξετάσεις, παραβιάζοντας σχεδόν ολόκληρη τη λίστα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ανώτερη αρχή που εξετάζει τα αιτήματα εισόδου στη χώρα, αποφάνθηκε ότι απαιτείται πιστοποιητικό από ειδικό, προκειμένου να δοθεί βίζα στην 24χρονη με το Σύνδρομο Down.

down2

Οργισμένη η μητέρα της νεαρής γυναίκας, δήλωσε ότι «αυτό είναι σιχαμερό. Δεν ζητούν σε κανέναν να υποβληθεί σε εξετάσεις. Μόνο στο παιδί μου με το Σύνδρομο Down. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό τον 21ο αιώνα».

Κλείσιμο
Κάτι ανάλογο είχερ συμβεί και το 2003, όταν η οικογένεια δοκίμασε να μεταβεί για μόνιμη κατοικία στην Αυστραλία, καθώς ο πατέρας είχε βρει δουλειά και εργαζόταν ήδη εκεί. Με βίζα ενός έτους, η οικογένεια έμεινε για 11 μήνες, αλλά οι αρχές της Αυστραλίας απέρριψαν το αίτημα ανανέωσης βίζας του κοριτσιού -τότε-, παρ' ότι η υπόλοιπη οικογένεια, πατέρας, μητέρα και αδέρφια, είχαν πάρει έγκριση.

Τότε, είχε δημιουργηθεί μεγάλο θέμα και όπως αποκαλύπτει η μητέρα, οι Αυστραλοί είχαν απολογηθεί, λέγοντας πως δεν θα συμβεί ξανά. «Από τότε πήρε δύο φορές βίζα και πιστεύαμε ότι όντως δεν θα συμβεί ξανά. Ωστόσο συνέβη. Η πρεσβεία της Αυστραλίας δεν μας έδωσε καμία εξήγηση.

Οργανώσεις στη Βρετανία κάνουν λόγο για σαφή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της Αυστραλίας. «Άτομα με Σύνδρομο Down πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους τους ανθρώπους. Η Αυστραλία δεν είναι η μοναδική χώρα που εφαρμόζει ανάλογη τακτική. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξει αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης για το Σύνδρομο Down στη Βρετανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης