Προεκλογική εκστρατεία με άρθρο σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ξεκινά ο Μακρόν

Προεκλογική εκστρατεία με άρθρο σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ξεκινά ο Μακρόν

Εν όψει ευρωεκλογών, ο Γάλλος πρόεδρος επιχειρεί να ανακάμψει και αναλύει το ευρωπαικό του όραμα

emmanuel-macron-ena
Τα «μανίκια» σηκώνει ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκινώντας από αύριο την προεκλογική του εκστρατεία στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εν όψει ευρωεκλογών.

Μετά την «επίθεση φιλίας» στην Ιταλία, ο Γάλλος πρόεδρος, σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί αύριο στις μεγαλύτερες εφημερίδες της γηραιάς ηπείρου, επιχειρεί να αναπτύξει το ευρωπαικό του όραμα, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαίου.

Ο 41ος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες ότι ο Ιταλός ομόλογός του Σέρτζιο Ματαρέλα θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 2 Μαΐου στο Αμπουάζ για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, με την οποία τάχθηκε υπέρ της συμφιλίωσης των δύο χωρών.

Βάζοντας τέλος στην αντιπαράθεση με την Ιταλία, ο Μακρόν ρίχνεται στη μάχη των ευρωεκλογών παρά την κρίση με τα «Κίτρινα Γιλέκα».

Αν κερδίσει στην ευρωκάλπη, θα αποκαταστήσει εν μέρει τη νομιμότητά του που αμφισβητείται τους τελευταίους μήνες έντονα από το κίτρινο κίνημα.

Το άρθρο του, που περιλαμβάνει και τη Βρετανία, είναι ένα «σύντομο» κείμενο, για το «όραμά» του για μια Ευρώπη «κυρίαρχη, ενωμένη και δημοκρατική».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνει μία «έκκληση έκτακτης ανάγκης» στους Ευρωπαίους πολίτες και τους προειδοποιεί για τον θανάσιμο κίνδυνο που ελλοχεύει στην Ευρώπη με την εκρηκτική άνοδο της ξενοφοβικών και ακροδεξιών κομμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης