Πρακτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η κόρη του εκπροσώπου του Πούτιν

Πρακτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η κόρη του εκπροσώπου του Πούτιν

Η Ελισαβέτα Πέσκοβα, κόρη του Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκίνησε την πρακτική της τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώσει τον Απρίλιο

peskova
Η κόρη του εκπροσώπου Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ελισαβέτα Πέσκοβα, κάνει την πρακτική της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εργοδότης της Εμερίκ Σοπράντ, πρώην σύμβουλος για τις διεθνείς σχέσεις της Μαρίν Λεπέν, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσίδα ασκούμενη δεν έχει καμία πρόσβαση σε «ευαίσθητα» έγγραφα.

Ο Σοπράντ επιβεβαίωσε μια πληροφορία που δημοσίευσε το Radio Free Europe, ένα ιδιωτικό ΜΜΕ, που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό κογκρέσο.

«Η Ελισαβέτα, η κόρη του Ντμίτρι Πεσκόφ, του εκπροσώπου τύπου του Πούτιν ξεκίνησε την πρακτική της τον Νοέμβριο του 2018, (η οποία) θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου, με τη λήξη της κοινοβουλευτικής δραστηριότητάς μου» δήλωσε ο Εμερίκ Σοπράντ.

Με μισθό 1000 ευρώ τον μήνα, όπως όλοι οι ασκούμενοι που απασχολήθηκαν στον Σοπράντ, η Ελιζαβέτα, η οποία σπουδάζει δίκαιο στη Γαλλία, «έχει πρόσβαση μονάχα σε δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί» σημείωσε.

«Δεν έχει πρόσβαση σε συζητήσεις που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών» επισήμανε, διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις εργασίες της αντιπροσωπείας ΕΕ/Ρωσίας όπου συμμετείχε ο ίδιος.

Μια εκπρόσωπος τύπου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η Μάρτζορι φαν ντεν Μπρέκε επιβεβαίωσε μέσω email στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι βοηθοί και οι ασκούμενοι στα γραφεία των ευρωβουλευτών δεν έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα».

Κλείσιμο
«Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο Σοπράντ δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα» υπογράμμισε.

Εντούτοις, η ευρωβουλευτίνα των Σοσιαλιστών από τη Γαλλία, η Κριστίν Ρεβό ντ’ Αλόν-Μπονφουά εξέφρασε την «έκπληξή» της.

«Είναι εξαιρετικά σοκαριστικό. Η κόρη του εκπροσώπου τύπου του Κρεμλίνου δεν είναι ένα οποιοδήποτε πρόσωπο» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έχω εκπλαγεί που αυτή η πρόσληψη επικυρώθηκε από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου» συμπλήρωσε.

Ο Σοπράντ, ο οποίος είναι επίσης μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της «υποεπιτροπής Ασφαλείας και Άμυνας» διαβεβαιώνει:

«Δεν τίθεται κανένα θέμα όσον αφορά την αμυντική ασφάλεια και τη σύγκρουση συμφερόντων».

Ο Εμερίκ Σοπράντ εξελέγη με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο το 2014, κατόπιν ήρθε σε αντιπαράθεση με την ηγεσία του κόμματος κι ανεξαρτητοποιήθηκε στα τέλη του 2015.

Στον λογαριασμό της Ελιζαβέτα Πέσκοβα στο Instagram, με σχεδόν 80.000 ακολούθους, μπορεί να δει κανείς ένα βίντεο, που ανήρτησε πριν από πέντε εβδομάδες από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών κι ενός εστιατορίου, όπου τρώει μύδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης