Μετανάστες ζητούν αποζημίωση από Κόντε και Σαλβίνι

Μετανάστες ζητούν αποζημίωση από Κόντε και Σαλβίνι

«Το πολύ πολύ μπορούμε να τους στείλουμε ένα σοκολατάκι» η απάντηση του υπ. Εσωτερικών

Konte
Σαράντα ένας μετανάστες, οι οποίοι τον περασμένο Αύγουστο παρέμειναν επί δέκα ημέρες στο πλοίο Diciotti χωρίς να μπορούν να αποβιβαστούν, ζήτησαν χρηματική αποζημίωση από τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Πρόκειται για πολίτες της Ερυθραίας, οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να τους καταβληθεί αποζημίωση λόγω στέρησης της ατομικής ελευθερίας τους. Ο κάθε μετανάστης, με προσφυγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Ρώμης, ζητά από 41.000 μέχρι και 71.000 ευρώ.

Ο Ματέο Σαλβίνι σχολίασε το αίτημα αποζημίωσης με την εξής δήλωση:

«Επιτρέψτε μου να γελάσω. Οι μετανάστες αυτοί εξαφανίστηκαν μετά την αποβίβασή τους, αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η καλοπέραση έχει τελειώσει. Τα σαπιοκάραβα σταμάτησαν να φτάνουν. Το πολύ πολύ μπορούμε να τους στείλουμε ένα σοκολατάκι ».

Για την υπόθεση των μεταναστών του πλοίου Diciotti οι δικαστικοί της Σικελίας έχουν ζητήσει την παραπομπή σε δίκη του Ματέο Σαλβίνι για στέρηση της ατομικής ελευθερίας των μεταναστών. Αλλά όλα δείχνουν ότι η ολομέλεια της Γερουσίας της Ρώμης δεν πρόκειται να δώσει την σχετική άδεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης