Η Βρετανίδα «νύφη του ISIS» δεν μετανοεί αλλά ο Κόρμπιν στηρίζει την επιστροφή της

Η Βρετανίδα «νύφη του ISIS» δεν μετανοεί αλλά ο Κόρμπιν στηρίζει την επιστροφή της

Είπε ότι το μακελειό με τους 22 νεκρούς στη Μάνστεστερ Αρίνα ήταν δικαιολογημένα αντίποινα για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, ενώ αίσθηση προκάλεσε στη βρετανική κοινή γνώμη και το γεγονός ότι έδωσε στο νεογέννητο γιο της το όνομα του πολέμαρχου του Ισλάμ, Τζερά του 7ου αι.

begum
Υπέρ της επιστροφής της «αμετανόητης» νύφης του ISIS Σαμίμα Μπέγκαμ στη Βρετανία τάχθηκε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η 19χρονη θα πρέπει να λάβει «κρατική υποστήριξη».

Κι όλα αυτά μετά την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ να αφαιρέσει από την Μπέγκαμ τη βρετανική υπηκοότητα – απόφαση που επικρότησαν τα περισσότερα ΜΜΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο- όταν διαπιστώθηκε πως έχει διπλή ιθαγένεια, βρετανική και από το Μπαγκλαντές.

Η Μπέγκαμ, που είχε φύγει το 2015 από το ανατολικό Λονδίνο με δύο συμμαθήτριές της και πήγαν στη Συρία για να ζήσουν με τα μέλη του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, έχει διχάσει τη βρετανική κοινωνία, ζητώντας να της επιτραπεί να επιστρέψει στο σπίτι της επειδή προ ημερών έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί.

Όπως είπε σε βρετανικά ΜΜΕ που την εντόπισαν σε προσφυγικό καταυλισμό στη βόρεια Συρία, ταδύο πρώτα παιδιά της πέθαναν λόγω ασθένειας. Την ίδια ώρα, ωστόσο, δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις της. Mάλιστα είπε ότι το μακελειό με τους 22 νεκρούς στη Μάνστεστερ Αρίνα ήταν δικαιολογημένα αντίποινα για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, ενώ αίσθηση προκάλεσε στη βρετανική κοινή γνώμη και το γεγονός ότι έδωσε στο νεογέννητο γιο της το όνομα του πολέμαρχου του Ισλάμ, Τζερά του 7ου αι.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν υποστηρίζει, ωστόσο, ότι η 19χρονη «επειδή έχει γεννηθεί στη Βρετανία έχει το δικαίωμα να παραμείνει στη Βρετανία. Προφανώς υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει, αλλά χρειάζεται υποστήριξη. Έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στη Βρετανία και όταν το κάνει θα πρέπει προφανώς να αντιμετωπίσει πολλές ερωτήσεις για όλα όσα έχει κάνει. Πιστεύω ότι η αφαίρεση από κάποιον της ιθαγένειάς του, από τη στιγμή που γεννήθηκε στη Βρετανία, είναι πολύ ακραίος χειρισμός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης