Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου - Τουλάχιστον 20 νεκροί

Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου - Τουλάχιστον 20 νεκροί

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πετρελαιοπηγή στην περιοχή Deir ez-Zor - Δεύτερη έκρηξη στο Αφρίν

bomb
Τουλάχιστον 20άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επέρριψαν στο Ισλαμικό Κράτος την ευθύνη για την επίθεση αυτή, που έγινε στο χωριό Σεχέιλ.

Η κοινότητα αυτή απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την κυριότερη στρατιωτική βάση των SDF στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου οι αραβοκουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν τον τελευταίο θύλακα του ΙΚ στη Συρία.

Η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο ενεργοποιήθηκε από απόσταση τη στιγμή που περνούσε από το σημείο μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε εργαζόμενους στην πετρελαιοπηγή Αλ Όμαρ, συνοδευόμενη από μέλη των SDF ανέφερε εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 14 εργαζόμενοι και έξι μέλη των SDF.

Τον Οκτώβριο του 2017 οι SDF κατέλαβαν την πετρελαιοπηγή του Αλ Όμαρ, την οποία είχαν μέχρι τότε υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές. Οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις αποκαταστάθηκαν και η παραγωγή έχει ξαναρχίσει, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πριν καταστραφεί, τον Οκτώβριο του 2015, από αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας η πετρελαιοπηγή αυτή απέφερε στους τζιχαντιστές περίπου 1,7-5,1 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως.

Η περιοχή αυτή παραμένει στόχος αεροπορικών επιδρομών από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με περισσότερους από 40 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά από αυτές από την αρχή του χρόνου

Έκρηξη και στο Αφρίν

Επίσης, άλλη μία  έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε και κατα τη διάρκεια παρέλασης μισθοφόρων στην πόλη Αφρίν, στοιχίζοντας τη ζωή ενός ανθρώπου, ενώ  δέκα τραυματίστηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης