Κόντε: Άριστες οι σχέσεις μας με τη Μέρκελ - Δεν ήμασταν ποτέ κατά της Ευρώπης

konte_merkel

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, ο Κόντε συνομιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε ότι «κάποιοι παραβλέπουν την μεγάλη δημοτικότητα της οποίας χαίρει η κυβέρνηση στην Ιταλία» και ότι «η κυβέρνησή του εκφράζει την αλλαγή η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία και στην Ευρώπη»

«Η κυβέρνησή μας συνεχίζει την πορεία της, εκφράζουμε την αλλαγή» δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε.
Στον απόηχο των δηλώσεων του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο ότι «η κυβέρνηση αυτή θα διαρκέσει πέντε χρόνια», ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι «η κυβέρνησή του συνεχίζει την πορεία της και εκφράζει την αλλαγή».

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, ο Κόντε συνομιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε ότι «κάποιοι παραβλέπουν την μεγάλη δημοτικότητα της οποίας χαίρει η κυβέρνηση στην Ιταλία» και ότι «η κυβέρνησή του εκφράζει την αλλαγή η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία και στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος σε όσους τον αμφισβήτησαν κατά την παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσθεσε ότι «ανήκουν σε παλιές πολιτικές οικογένειες». «Μπορούσαμε να μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά κάποιοι ευρωβουλευτές προτίμησαν να μετατρέψουν την αίθουσα της ολομέλειας του Στρασβούργου σε ένα τοκ- σόου», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους των εφημερίδων La Repubblica και Corriere della Sera.

«Mε την καγκελάριο Μέρκελ η σχέση μας είναι άριστη. Με το Παρίσι θα λυθούν σύντομα τα όποια προβλήματα, αλλά εμείς δεν ήμασταν ποτέ κατά της Ευρώπης», συμπληρώνει ο Κόντε. Ο ιταλός πρωθυπουργός, τέλος, υπογραμμίζει ότι «τα κίτρινα γιλέκα, έστω και με μπερδεμένο και κάποιες φορές λανθασμένο τρόπο, προσπαθούν να εκφράσουν ό,τι καινούριο κινείται στην γαλλική κοινωνία. Έστω κι αν αυτό μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Turkey

Οι «συνδήμαρχοι» τεσσάρων πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, των Χακάρι, Γιουκσέκοβα, Ερτζίς και Νουσαϊμπίν, στις οποίες ζούν κυρίως Κούρδοι, συνελήφθησαν τα χαράματα, στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικών» ερευνών

battle_ar

Μαίνονται οι συγκρούσεις και στην πολη Ρας αλ-Αΐν - Για 135 νεκρούς μαχητές και 70 αμάχους μιλούν οι Κούρδοι, για 595 «νεκρούς τρομοκράτες» κάνει λόγο η Άγκυρα - Οι Αμερικανοί αναζητούν τρόπους απεγκλωβισμού των στρατιωτών

5