Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία: Τανκ έπληξαν νοσοκομείο κοντά στα σύνορα

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία: Τανκ έπληξαν νοσοκομείο κοντά στα σύνορα

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν και ένα φυλάκιο του διεθνούς παρατηρητηρίου στην επαρχία Quineitra - Ακολούθησε βομβαρδισμός και από αεροσκάφη

israel_tank
Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή των συνόρων της Συρίας με το Ισραήλ, καθώς, σύμφωνα με αναφορές του τοπικού παρατηρητηρίου, Ισραηλινό τανκ βομβάρδισε νοσοκομείο στην περιοχή Golan Heights, προκαλώντας την καταστροφή μεγάλου μέρους των εγκαταστάσεων.

Τα πυρά από το ισραηλινό τανκ έπληξαν τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην επαρχία Quineitra. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δρουν ομάδες του ιρανικού στρατού, οι οποίες επιχειρούν εναντίον ισραηλινών εδαφών, με την εκτόξευση ρουκετών.

Εκτός από το νοσοκομείο, τα ισραηλινά τανκ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έπληξαν και ένα φυλάκιο του διεθνούς παρατηρητηρίου, στην ίδια περιοχή, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συριακές αρχές προέβησαν στην άμεση εκκένωση του νοσοκομείου, ενώ δεν έχει γίνει καταγραφή πιθανών θυμάτων.

Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών Μέσων, αμέσως μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου από ισραηλινά τανκ, πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από βάσεις του Ισραήλ και έπληξαν στόχους στην ίδια περιοχή.

Για την ιστορία, το Ισραήλ και η Συρία βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους από το 1967 και τον «Πόλεμο των Έξι Ημερών» που διεξήχθη, με νικητές τους Ισραηλινούς. Ο πόλεμος δεν αποκηρύχθηκε ποτέ μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 1981, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την προσάρτηση της περιοχής Golan Heights στην επικράτειά του. Η προσάρτηση της συριακής επαρχίας δεν ουδέποτε αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα και ως εκ τούτου, υφίσταται μόνο στους χάρτες των Ισραηλινών.

Κλείσιμο
Μόλις την Παρασκευή, πάντως, η Ρωσία, με επίσημη τοποθέτησή της, προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση να διακόψει άμεσα τις επιχειρήσεις της στην περιοχή εντός της συριακής επικράτειας στα Golan Heights, κάνοντας λόγο για αντίμετρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης