Ταϊλάνδη: Οριστικό τέλος στην υποψηφιότητα της αδελφής του βασιλιά

princess-thailand-ena

«Tα μέλη της βασιλικής οικογένειας οφείλουν να είναι υπεράνω της πολιτικής», ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή

Η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης επικύρωσε σήμερα την απόσυρση της υποψηφιότητας της αδελφής του βασιλιά για τη θέση του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας το τέλος των φιλοδοξιών της καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαρτίου.

«Τα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώθηκαν, αυτό της πριγκίπισσας Ουμπολρατάνα δεν περιλαμβάνεται σ' αυτά διότι όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας οφείλουν να είναι υπεράνω της πολιτικής», ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

«Δεν μπορούν να έχουν πολιτική θέση διότι αυτό αντιβαίνει πλήρως στο Σύνταγμα», προσθέτει η επιτροπή.

Η υποψηφιότητα, που υπέβαλε αιφνιδίως την Παρασκευή η αδελφή του βασιλιά, δεν διήρκεσε παρά μια ημέρα: το κόμμα, υπό τη σημαία του οποίου επρόκειτο να είναι υποψήφια, υπαναχώρησε το Σάββατο.

Σχηματισμός που δημιουργήθηκε από οικείους του Θακσίν Σιναουάτρα, μαύρου πρόβατου των μοναρχικών και των στρατιωτικών που βρίσκονται στην εξουσία, το κόμμα Thai Raksa Chart, υπό τη σημαία του οποίου επρόκειτο να είναι υποψήφια, ανακοίνωσε πως «υποτάσσεται στη βασιλική διαταγή» που είχε μεταδοθεί το βράδυ της προηγουμένης από την τηλεόραση και κατέκρινε αυτή την πρωτοφανή είσοδο στην πολιτική.

Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι απεβίωσε μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους στρατηγούς το 2014. Ο γιός του που τον διαδέχθηκε, ο Μάχα Βατζιραλόνγκορν άρχισε να μεταρρυθμίζει τα ανάκτορα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

_28PEG_P

Έγραψαν ιστορία η Κριστίνα Κοχ και η Τζέσικα Μέιρ - Στόχος τους ήταν να αντικαταστήσουν μια μονάδα επαναφόρτισης μπαταριών, που παρουσίασε βλάβη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το περασμένο Σαββατοκύριακο - «Είμαστε πολύ περήφανοι για σας» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε μαζί τους