Βουλγαρία: Αύξηση 200% στις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας

ilektr54

Το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφάται από την Τουρκία

Αύξηση περίπου 200% κατέγραψαν -σε ετήσια βάση- οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία προς γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε ο Διαχειριστής του Συστήματος. Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2019, οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσαν άνοδο 199,72%, με το μεγαλύτερο ποσοστό τους να απορροφάται από την Τουρκία. Η τρέχουσα έκθεση του Διαχειριστή για το ισοζύγιο ενέργειας αναφέρει αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 12% και άνοδο της κατανάλωσης περίπου κατά 5%.

Η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται κυρίως στον πυρηνικό σταθμό και τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ στον αντίποδα μεγάλες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχουν μειώσει την παραγωγή τους σε ποσοστό άνω του 3%, τονίζεται στην ίδια έκθεση. Εξαίρεση η αύξηση της παραγωγής που κατέγραψαν μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που συνδέονται με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις.


ΣΧΟΛΙΑ (1)

δεητζης

Μήπως ειναι προς συμφέρον μας, να εγκαταλείψουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, από ορυκτά καύσιμα, ως ασύμφορα οικονομικά και περιβαντολογικά? Να στραφούμε ολοκληρωτικά στις ανανεώσιμες πηγές και την διαφορά να την εισάγουμε από τον πυρηνικό σταθμό της Βουλγαρίας? Τα πεδία εξόρυξης της ΔΕΗ μπορούν να γίνουν κάλλιστα φωτοβολταικά πάρκα και πεδία ανεμογεννητριών και η ΔΕΗ να γίνει εταιρεία παραγωγής και εμπορίας συστημάτων παραγωγης ηλεκτρικής ενέργειας.

George

Δεν χρειάζεται καν εισαγωγή ενέργειας. Η ΔΕΗ έχει τόσα υδροηλεκτρικά που μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση όταν δεν υπάρχει ρεύμα από ΑΠΕ. Με μερικές μετατροπές υδροηλεκτρικών σε αντλησιοταμιευτικά, και πρόσθεση μερικών αντλησιοταμιευτικών ακόμη και δεν θα χρειαστείς μάλλον ποτέ κάτι άλλο. Ίσως μόνο κανα δυο peakers φυσικού αερίου για καβάτζα για όλη την χώρα κι έκλεισες. Στο μέλλον θα αντικατασταθούν κι αυτά από μπαταρίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

CarIglRWwAEaJcv

 Στην πόλη Λόχρινγκεν, στα γερμανοελβετικά σύνορα, 2.762 άνθρωποι, φόρεσαν μπλε μακιγιάζ και λευκά ή κόκκινα καπέλα, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ  της μεγαλύτερης συνάθροισης Στρουμφ που κατείχε μια ομάδα φοιτητών από την Ουαλία 

shooting_main1

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος έμαθε για την απόλυση του και στη συνέχεια γύρισε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και επέστρεψε στην πρώην δουλειά του για να σκοτώσει - Το περιστατικό αυτό φέρνει ξανά στο προσκήνιο το πολυσυζητημένο θέμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

5