Συγκινητικό βίντεο: Οι Ναπολιτάνοι «με τη μεγάλη καρδιά» ανοίγουν την αγκαλιά τους στους μετανάστες

Συγκινητικό βίντεο: Οι Ναπολιτάνοι «με τη μεγάλη καρδιά» ανοίγουν την αγκαλιά τους στους μετανάστες

Με ένα βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, οι Ναπολιτάνοι  «με τα χίλια προβλήματα, τους χίλιους φόβους, μα με τη μεγάλη καρδιά» δηλώνουν ανυπακοή στην κυβέρνηση και ανοίγουν την αγκαλιά τους στους 49 μετανάστες που θαλασσοπνίγονταν...

aaa_Napoli
Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο με δεκάδες ναπολιτάνους που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δημάρχου της Νάπολης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις να βοηθήσουν τους επιβαίνοντες στα πλοία των ΜΚΟ Sea Watch και Sea Eye.

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου  τα δύο πλοία έπλεαν για μέρες στα διεθνή ύδατα,  με εγκλωβισμένους 49 πρόσφυγες, μιας και η ιταλική κυβέρνηση τους απαγόρεψε τον ελλιμενισμό στην Ιταλία. Η σκληρή γραμμή του ηγέτη της Λέγκας και υπουργού Εσωτερικών,  Ματέο Σαλβίνι στο μεταναστευτικό, βρίσκει αντίθετους όλο και περισσότερους ιταλούς δημάρχους, με πρώτον το δήμαρχο Νάπολης, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να δεχθεί τα πλοία στο λιμάνι της πόλης και ζήτησε από τους ναπολιτάνους -με δημόσιο κάλεσμα – να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

 Η ανταπόκριση των πολιτών κόντρα στον «νόμο Σαλβίνι» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ανταποκρίθηκαν πάνω από 12.000 ναπολιτάνοι μέσα σε μια βδομάδα, προσφέροντας χρήματα, τρόφιμα και είδη ανάγκης, χώρους φιλοξενίας ή απλώς το χρόνο τους, καθώς πρόκειται για γιατρούς, μεταφραστές  κλπ.
Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση των ανέργων αλλά και ναπολιτάνων του εξωτερικού. Οι ίδιοι οι κάτοικοι της Νάπολης, κάθε ηλικίας,  δέχθηκαν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το βίντεο και με πολύ κέφι και χιούμορ εκφράζουν την ανθρωπιά τους. Όπως δηλώνουν στην κάμερα: «Μπορεί να έχουμε 1000 προβλήματα στη Νάπολη, 1000 λάθη, 1000 φόβους, όπως λέει ο Πινόκιο, αλλά έχουμε και κάτι μεγάλο, κάτι πολύτιμο: την καρδιά!».

Δείτε το βίντεο:

Η απάντηση της Νάπολης στο προσφυγικό
Κλείσιμο


Πηγή: net.xekinima.org
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης