Το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί: Μην φιλάτε τους σκαντζόχοιρούς σας!

Το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί: Μην φιλάτε τους σκαντζόχοιρούς σας!

Οσο κι αν είναι... ασυνήθιστη η οδηγία αυτή, ήταν απαραίτητη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σαλμονέλας στη χώρα

skantz-usa-warn
Μπορεί να είναι η... πιο «περίεργη» οδηγία οργανισμού υγείας στα χρονικά, αλλά είναι αληθινή: «Μην φιλάτε τους σκαντζόχοιρούς σας», αναγκάστηκε να πουν οι αμερικανικές αρχές, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλας στη χώρα.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ήταν αυτό που εξέδωσε την συγκεκριμένη οδηγία, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς να μην φιλούν, αλλά ούτε και να αγκαλιάζουν τους σκαντζόχοιρους που έχουν ως κατοικίδια.

Η προειδοποίση ήταν αποτέλεσμα της εμφάνισης 11 κρουσμάτων σλαμονέλας στις ΗΠΑ από τον περασμένο Οκτώβριο. Η σαλμονέλα μάλιστα ήταν μιας σπάνιας εκδοχής της, γνωστή ως «Salmonella typhimurium», ενώ αποδείχθηκε ότι δέκα από τους έντεκα ασθενείς, ήταν σε στενή επαφή με σκαντζόχοιρους πριν αρρωστήσουν.

Οι έντεκα ασθενείς εντοπίστηκαν σε οκτώ διαφορετικές πολιτείες, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι σκαντζόχοιροι προέρχονται από τον ίδιο προμηθευτή.

«Μην φιλάτε ή αγκαλιάζετε τους σκαντζόχοιρους, διότι έτσι μπορεί να μεταδοθεί σαλμονέλα στο πρόσωπο και το στόμα σας και να ασθενήσετε», αναφέρουν οι οδηγίες, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως οι σκαντζόχοιροι δεν θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μέρος με το φαγητό, όπως η κουζίνα.

Η «τρέλα» με τους σκαντζόχοιρους έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια και μάλιστα είναι η δεύτερη φορά φέτος που εντοπίζεται έξαρση σαλμονέλας εξαιτίας του ζώου αυτού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης