Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας η Τιμοσένκο

Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας η Τιμοσένκο

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ποροσένκο, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του, έρχεται δεύτερος μετά την Τιμοσένκο, η οποία ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2010 και του 2014

yulia-tymoshenko
Την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, στις οποίες οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν φαβορί απέναντι στον νυν επικεφαλής της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Η Τιμοσένκο έκανε την ανακοίνωση ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών της κατά την διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός της Batkivchtchina (Πατρίδα). «Σήμερα μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο επιτυχίας, ευτυχίας και ευημερίας... Ξεκινούμε την πορεία τη Ουκρανίας προς τα εμπρός, προς το μεγαλείο», είπε, παραδεχόμενη ότι κατά το παρελθόν έκανε λάθη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ποροσένκο, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του, έρχεται δεύτερος μετά την Τιμοσένκο, η οποία ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2010 και του 2014.

Χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου και ο δεύτερος δύο εβδομάδες αργότερα, αν κανένας υποψήψιος δεν έχει εξασφαλίσει περισσότερο του 50% των ψήφων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης