Τζον Κέρι σε Ντόναλντ Τραμπ: Παραιτηθείτε

Τζον Κέρι σε Ντόναλντ Τραμπ: Παραιτηθείτε

«Απολύτως ντροπιαστική» χαρακτήρισε την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί Μπαράκ Ομπάμα

kerry
"Παραιτηθείτε!" προέτρεψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναντ Τραμπ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2020.

"Το έχω ήδη πει δημοσίως ότι δεν απέκλεισα αυτήν την πιθανότητα, αλλά δεν είμαι σε θέση να προγραμματίσω ενεργά μια προεκλογική εκστρατεία" είπε ο 75χρονος Κέρι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Ο Τζον Κέρι ήταν υποψήφιος για την προεδρία το 2004 αλλά ηττήθηκε από τον Τζορτζ Μπους. Αν τελικά το αποφασίσει, θα δώσει μάχη για το χρίσμα με τουλάχιστον πέντε άλλους υποψηφίους που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα το διεκδικήσουν: τη γερουσιάστρια Καμάλα Χάρις, τις συναδέλφους της Ελίζαμπεθ Γούορεν και Κίρστεν Γκίλιμπραντ, την Τάλσι Γκάλμπαρντ από τη Χαβάη και τον πρώην υπουργό Τζούλιαν Κάστρο.

Ο Κέρι χαρακτήρισε "απολύτως ντροπιαστική" την παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της σφοδρής αντιπαράθεσης των Δημοκρατικών με τον Τραμπ με αφορμή τη χρηματοδότηση του "τείχους" που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος στα σύνορα με το Μεξικό. Είναι "δυσάρεστο για τη χώρα μας", υπογράμμισε.

Στη συζήτηση που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τους ωκεανούς, Πίτερ Τόμσον και την Ρεμπέκα Σο του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), ο Κέρι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι λέει "ψέματα", κυρίως σε ό,τι αφορά τη Συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα.

Όταν τον ρώτησαν τι μήνυμα θα έστελνε στον Ντόναλντ Τραμπ αν αυτός βρισκόταν απέναντί του, απάντησε, προκαλώντας το γέλιο των παριστάμενων: "Παραιτηθείτε!".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης