Βίντεο: Δείτε τον άνθρωπο που από φυλακόβιος, ναρκομανής και άστεγος έγινε ο καλύτερος οδηγός της Βρετανίας

Βίντεο: Δείτε τον άνθρωπο που από φυλακόβιος, ναρκομανής και άστεγος έγινε ο καλύτερος οδηγός της Βρετανίας

Μπλεγμένος από μικρός με κακές παρέες, πέρασε μεγάλα διαστήματα ως άστεγος και «αλήτης», όπως λέει, μπαινοβγήκε στη φυλακή και καταβυθίστηκε στον κόσμο των ναρκωτικών

Pat-Lawson
Σε κορυφαίο οδηγό αστικού λεωφορείου του Λονδίνου τον ανέδειξε ο κόσμος, καθώς δεν σταματά να είναι ευδιάθετος και να χαμογελά σε όλους.

Κι όμως, ο Pat Lawson δεν ήταν πάντα έτσι και ομολογεί πως δεν σταματά να χαμογελά για αυτή την ευλογία που τον βρήκε και το πόσο αλλαγμένη είναι τώρα η ζωή του.

Μπλεγμένος από μικρός με κακές παρέες, πέρασε μεγάλα διαστήματα ως άστεγος και «αλήτης», όπως λέει, μπαινοβγήκε στη φυλακή και καταβυθίστηκε στον κόσμο των ναρκωτικών.

Ο αισιόδοξος και 50χρονος σήμερα Pat έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στη ζωή του και ο θρόνος του καλύτερου οδηγού της βρετανικής πρωτεύουσας είναι δικαιωματικά δικός του, όπως έκρινε το κοινό στη σχετική ψηφοφορία των δημόσιων συγκοινωνιών του Λονδίνου.

Οι περισσότεροι μάλιστα επιβάτες που παίρνουν τακτικά τη γραμμή που δουλεύει δεν παραλείπουν να στέλνουν συγχαρητήριες επιστολές στην εταιρία για αυτόν τον υπάλληλο, εξαίροντας τους καλούς του τρόπους και το χιούμορ του.

Οδηγός λεωφορείου εδώ και 20 χρόνια, ο Lawson εγκατέλειψε τις αστικές συγκοινωνίες το 2004, όταν η εκκλησία που πήγαινε τον κατσάδιασε επειδή δούλευε κάποιες Κυριακές. Με παιδιά να θρέψει και χωρίς επιλογές, στράφηκε στο έγκλημα. Έπεσε όμως στα χέρια της αστυνομίας και πέρασε στη φυλακή τα επόμενα 4 χρόνια.

Όταν βγήκε το 2008, ήταν πια άστεγος, εθισμένος στα ναρκωτικά και το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν κακό, όπως λέει χαρακτηριστικά. Έτσι πέρασε τα επόμενα χρόνια, μέχρι που κάποια μέρα κατάλαβε πως πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο, να ξαναφτιάξει τις σχέσεις του με τα δυο παιδιά του και να ξαναγίνει παραγωγικό μέλος της κοινωνίας.

Τα καθήκοντά του στις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου τα ξανάρχισε τον χειμώνα του 2017, όντας πια ένας ολότελα διαφορετικός άνθρωπος…

Former homeless person crowned London's top bus driver | SWNS TV
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης