Δολοφόνησαν διευθυντή ραδιοφωνικού σταθμού στο Μεξικό

mexico_murder

Ο Ραφαέλ Μουρούα Μανρίκες εξαφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής - Είχε δεχτεί απειλές

Ο διευθυντής ενός ραδιοφωνικού σταθμού δολοφονήθηκε στην Πολιτεία της Μπάχα Καλιφόρνια, στο βορειοδυτικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

"Καταδικάζω τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ραφαέλ Μουρούα Μανρίκες. Στέλνω την αλληλεγγύη μου στην οικογένειά του και στους δημοσιογράφους της Μπάχα Καλιφόρνια" ανέφερε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Κάρλος Μεντόσα.

Ο Ραφαέλ Μουρούα ήταν διευθυντής ενός τοπικού σταθμού και εξαφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal, το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές. Η εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στο Μεξικό, Μπαλμπίνα Φλόρες, είπε επίσης ότι ο Μουρούα είχε προσφύγει στον κυβερνητικό οργανισμό που αναλαμβάνει την προστασία των δημοσιογράφων.

Το Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη Συρία, αφού από το 2000 έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι. Το 2018, δέκα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εγκλήματα αυτά παρέμειναν ατιμώρητα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

radiation

Αυτή είναι η εικασία περιφερειακών ερευνητών, για έναν εκ των γιατρών που περιέθαλψαν θύματα της έκρηξης στη στατιωτική βάση έξω από το Αρχάνγκελσκ - Εντοπίστηκαν ίχνη του ισότοπου Καίσιο-137 στον μυικό ιστό του

iran__simaia

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι το «αυτοαποκαλούμενο Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών (FDD) και ο διευθυντής του προστέθηκαν στον κατάλογο (των ατόμων και των οργανώσεων) εναντίον των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις» από το Ιράν