Τουλάχιστον 52 αντάρτες της αλ-Σαμπάμπ νεκροί από αμερικανικό βομβαρδισμό στη Σομαλία

Τουλάχιστον 52 αντάρτες της αλ-Σαμπάμπ νεκροί από αμερικανικό βομβαρδισμό στη Σομαλία

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός είχε στόχο μέλη της οργάνωσης που εισέβαλαν σε στρατιωτική βάση κοντά στην Τζιλίμπ, 370 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, αφότου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδευτεί το όχημα που οδηγούσε

somalia
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε στη Σομαλία σκότωσε 52 ισλαμιστές αντάρτες, που είχαν επιτεθεί νωρίτερα χθες σε μια σομαλική στρατιωτική βάση.

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός είχε στόχο μέλη της οργάνωσης αλ-Σαμπάμπ, η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, που εισέβαλαν σε στρατιωτική βάση κοντά στην Τζιλίμπ, 370 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, μετά αφότου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδευτεί το όχημα που οδηγούσε, ανέφεραν στρατιωτικοί αξιωματικοί της πολιτείας Τζουμπαλάντ στο πρακτορείο Reuters.

Εικόνες από το σημείο που τραβήχτηκαν μετά την επιδρομή, οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του Reuters, εμφανίζουν ένα καμένο φορτηγό και γύρω απανθρακωμένα πτώματα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχασε τον έλεγχο των περισσότερων πόλεων της χώρας αφότου στελέχη της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, της AMISOM, που είναι παρούσα σε αυτό το κράτος στο Κέρας της Αφρικής από το 2007 και ο σομαλικός στρατός εξώθησαν τους εξτρεμιστές ισλαμιστές μακριά από την Μογκαντίσου το 2011.

Ωστόσο, οι αντάρτες εξακολουθούν να επιχειρούν και διατηρούν ισχυρή παρουσία στο νότιο και κεντρικό τμήμα της Σομαλίας.

Την Παρασκευή έστησαν ενέδρα σε μια οχηματοπομπή του στρατού της Αιθιοπίας 80χλμ βόρεια της Μπαϊντόα στην κεντρική Σομαλία. Η αλ-Σαμπάμπ ισχυρίστηκε ότι σκότωσε «περισσότερους από 57 Αιθίοπες εισβολείς».

Κλείσιμο
Το υπουργείο Αμυνας της Αιθιοπίας ανέφερε ότι χρησιμοποίησε ελικόπτερα μάχης και «αντέκρουσε επιτυχώς την επίθεση» ενάντια στην οχηματοπομπή, η οποία συνέχισε την πορεία της.

Την Τρίτη αντάρτες της αλ-Σαμπάμπ επιτέθηκαν σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην γειτονική Κένυα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους.

Ο αμερικανικός στρατός εκτίμησε ότι δεν υπήρχαν απώλειες ή τραυματισμοί αμάχων στην επιδρομή του Σαββάτου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης