Βούτσιτς: Στρατηγικής σημασίας η συμφωνία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο

Βούτσιτς: Στρατηγικής σημασίας η συμφωνία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο

 Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει μόνο την κατασκευή του αγωγού μέσω Σερβίας, αλλά και την επέκταση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου χωρητικότητας έως 750 εκατ. κυβικών μέτρων

putin
Η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας για την συνέχιση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream μέσω του σερβικού εδάφους, όπως και η επέκταση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου έχει στρατηγική σημασία για το Βελιγράδι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε διάγγελμα του προς το έθνος στο οποίο μίλησε για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

« Η συμφωνία για το φυσικό αέριο έχει στρατηγική σημασία για την Σερβία» δήλωσε ο Βούτσιτς, αναφέροντας ότι η υπογραφείσα συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει μόνο την κατασκευή του αγωγού μέσω της Σερβίας, αλλά και την επέκταση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου χωρητικότητας έως 750 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. «Αυτά θα αναβαθμίσουν τη χώρα μας και επίσης θα καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας μας σε φυσικό αέριο», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Μίλερ, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1», δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των υποδομών που απαιτούνται για τον αγωγό Turkish Stream.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης