Κένυα: Ποιος είναι ο άντρας με το τζιν παντελόνι που έσωσε δεκάδες ανθρώπους από τους τρομοκράτες;

Κένυα: Ποιος είναι ο άντρας με το τζιν παντελόνι που έσωσε δεκάδες ανθρώπους από τους τρομοκράτες;

Πρόκειται για έναν Bρετανό στρατιώτη, μέλος των επίλεκτων δυνάμεων «SAS»

kenia_kenia
Αψηφώντας τον κίνδυνο, ένας άντρας με τζιν παντελόνι και αυτόματο όπλο ανά χείρας έγινε χθες ο σωτήρας για πολλούς ανθρώπους που βίωσαν στο Ναιρόμπι 19 ώρες τρόμου μετά την αιματηρή επίθεση της οργάνωσης «Αλ Σαπάμπ» σε ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Πρόκειται για έναν Bρετανό στρατιώτη, μέλος των επίλεκτων δυνάμεων «SAS», ο οποίος κατάφερε να σώσει πολλούς ανθρώπους από τα «χέρια» των τρομοκρατών.

Ο Βρετανός τηλεφώνησε στις δυνάμεις ασφαλείας μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς στην περιοχή.Φόρεσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο πάνω από το πουκάμισο και όπως ήταν ντυμένος με το τζιν παντελόνι, άρπαξε τα όπλα του για να βοηθήσει στην εκκένωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που δέχτηκε επίθεση από τους τρομοκράτες με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο πάνω από 21 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο Βρετανός στρατιώτης βρίσκεται σήμερα στην Κένυα ως μέλος των ειδικών δυνάμεων. Μετά την ανεξαρτησία της Κένυας από τη Βρετανία (1963), το Λονδίνο στέλνει ειδικές δυνάμεις στην ανατολική Αφρική για να ενισχύσει στρατιωτικά την πρώην αποικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η βρετανική επίλεκτη ομάδα «SAS» είχε βοηθήσει σημαντικά τον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Ιράκ, με ανώτερο Αμερικανό αξιωματικό να δηλώνει πως χωρίς την συμβολή τους, θα ήταν αδύνατο να τα καταφέρουν. Το «μότο» των Βρετανών που ανήκουν στις επίλεκτες μονάδες «SAS», είναι:«όποιος τολμάει, νικάει».

Δείτε βίντεο: Κένυα: Ο Βρετανός στρατιώτης της SAS που έσωσε δεκάδες ανθρώπους από τους τρομοκράτες
Κένυα: Ο Βρετανός στρατιώτης της SAS που έσωσε δεκάδες ανθρώπους από τους τρομοκράτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης