Brexit: Οι ακραίοι συντηρητικοί έκαναν πάρτι την νύχτα της πανωλεθρίας της Μέι

Brexit: Οι ακραίοι συντηρητικοί έκαναν πάρτι την νύχτα της πανωλεθρίας της Μέι

Αν και σύντροφοί της στο κόμμα, γιόρτασαν με σαμπάνια την συντριπτική απόρριψη της συμφωνίας από την Βουλή

Jacob-Rees-Mogg
Πάρτι έκανε ο ενορχηστρωτής των Συντηρητικών «ανταρτών» στη Βρετανία, Τζέικομπ Ρις Μογκ, για να γιορτάσει την συντριπτική ήττα της Τερέζα Μέι στη Βουλή, κατά την ψηφοφορία που απέρριψε την συμφωνία για το Βrexit.

To πρωτοκλασάτο στέλεχος των Συντηρητικών, το οποίο τους τελευταίους μήνες συντόνιζε την ανατροπή της Βρετανίδας πρωθυπουργού, είχε την ιδέα να προσκαλέσει τους Brexiteers στην πολυτελή οικία του, που απέχει μόλις πέντε λεπτά από την Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο αριστοκράτης οικοδεσπότης με το παχυλό πορτοφόλι προσκάλεσε περίπου 30 βουλευτές των Συντηρητικών αλλά και σημαίνονται στελέχη των Τόρις, όπως οι δύο πρώην υπουργοί στη κυβέρνηση της Μέι, Ντέιβιντ Ντέιβις και Μπορίς Τζόνσον. Ο εκκεντρικός πρώην υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο πάρτι με ποδήλατο και τα φώτα σβηστά, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο Τζέικομπ Ρις Μογκ, πιστός ρωμαιοκαθολικός, πατέρας έξι παιδιών, πρώην τραπεζίτης και μεγαλοεπενδυτής, είναι ένθερμος υπέρμαχος του Brexit και φανατικός πολέμιος των αμβλώσεων και των γάμων ομοφυλοφίλων. Άδραξε την ευκαιρία μετά τη βροχή παραιτήσεων στελεχών της κυβέρνησης της Μέι κι έσπευσε να καταθέσει από τους πρώτους επιστολή ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο ψηλόλιγνος Τζέικομπ με τα γλειμμένα μαλλιά και το υπεροπτικό ύφος, μετακινείται από το σπίτι του με μία αντίκα Μπέντλεϊ και τον σοφέρ να τον ξεκουράζει. Aπό τότε που εξελέγη βουλευτής, παραμένει μεγαλομέτοχος της «Somerset Capital Management». Ανήκει σταθερά στην ακροδεξιά πτέρυγα των Τόρις και πιστεύει στο «σκληρό» Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης