Βέμπερ για Brexit: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης

Βέμπερ για Brexit: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι αποτελεί λογικό αίτημα - Απλή υπόθεση χαρακτηρίζει ένα δεύτερο δημοψήφισμα η η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό

man
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει καμία δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης του Brexit αφού το βρετανικό κοινοβούλιο την απέρριψε χθες απερίφραστα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιτρέψει στη Βρετανία να παρατείνει την επίσημη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσει στη χώρα περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποφασίσει το πώς θέλει να αποχωρήσει από την Ένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιτρέψει πρόσθετο χρόνο προκειμένου να επιτευχθεί μια ξεκάθαρη θέση από το κοινοβούλιο και τον λαό της Βρετανίας», δήλωσε ο Αλτμάιερ στο ραδιόφωνο του BBC. «Προσωπικά, αυτό θα το θεωρούσα λογικό αίτημα».

Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit είναι επί του παρόντος απλά μια "υπόθεση", δήλωσε σήμερα η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό, στον απόηχο των αντιδράσεων μετά την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο της συμφωνίας.

"Επί του παρόντος αυτό είναι απλά μια υπόθεση", είπε η Λουαζό μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Η Λουαζό είπε ότι δεν γνωρίζει αν η πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει ένα "Plan B". Πρόσθεσε ότι ούτε η Μέι ούτε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν έχουν μιλήσει αποφασιστικά υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Οικονομικών των Εργατιών, Τζον ΜακΝτόνελ εκτίμησε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί να επιτύχει την υιοθέτηση μιας συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο αν διαπραγματευτεί μια συμβιβαστική λύση με την αντιπολίτευση.

"Πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένας συμβιβασμός, το πιο πιθανό στη βάση την οποία υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα", δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης