Σάλος σε πόλη της Ισπανίας για άγαλμα με τον Σατανά «χαμογελαστό»

Σάλος σε πόλη της Ισπανίας για άγαλμα με τον Σατανά «χαμογελαστό»

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η δικαιοσύνη με δικαστή να διατάζει να απομακρυνθεί προσωρινά το άγαλμα μέχρι ο ίδιος να διερευνήσει αν αποτελεί προσβολή για τους Χριστιανούς

satan-spain1
Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πόλη Σεγκόβια στην Ισπανία η εμφάνιση ενός αγάλματος που απεικονίζει τον Σατανά «χαμογελαστό».

Το χάλκινο άγαλμα αποτελεί απεικόνιση του θρύλου που θέλει τον Διάβολο να ξεγελιέται και να βοηθάει το διάσημο υδραγωγείο της πόλης.

Το αποτέλεσμα, όμως, δεν ικανοποίησε τους κατοίκους της πόλης που πιστεύουν ότι η εικόνα του Σατανά να χαμογελάει και να βγάζει selfie είναι «πολύ φιλική».

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η δικαιοσύνη με δικαστή να διατάζει να απομακρυνθεί προσωρινά το άγαλμα μέχρι ο ίδιος να διερευνήσει αν αποτελεί προσβολή για τους Χριστιανούς.

satan-spain2
Από την πλευρά του ο δημιουργός του αγάλματος δηλώνει έκπληκτος για τις αντιδράσεις την ώρα που περίπου το 10% των κατοίκων της Σεγκόβια (συνολικά 5.400 άτομα) έχουν υπογράψει την αίτηση για οριστική απόσυρση του αγάλματος.

Κλείσιμο
«Ο Σατανάς υποτίθεται ότι πρέπει να είναι απωθητικός, όχι ευγενικός και σαγηνευτικός όπως συμβαίνει με αυτό το άγαλμα» αναφέρεται στο κείμενο της αίτησης.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπήρχαν τόσο άγριες αντιδράσεις για το άγαλμα του Διαβόλου που τιμά ένα τοπικό μύθο. Αγαπώ τη Σεγκόβια και ήλπιζα ότι το άγαλμα θα αποτελούσε μια μορφή απόδειξης του πόσο ευγνώμων είμαι για το πώς μου έχει συμπεριφερθεί η Σεγκόβια» δήλωσε ο καλλιτέχνης Χοσέ Αντόνιο Αμπέλα.

Στο πλευρό του Αμπέλα, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν πήρε ούτε ένα ευρώ για το άγαλμα, τάχθηκε η δήμαρχος της Σεγκόβια η οποία δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στη θέση του το άγαλμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης