Επιμένει ο Γιαν Μουά για τις 50άρες: «Τα πενήντα είναι μια άθλια εποχή»

yann_moi

«Προκαλώ μίσος γιατί εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου»  - Συνέντευξη του Γάλλου συγγραφέα στο γαλλικό περιοδικό «Le Point» για το «Fiftygate»

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Γάλλος συγγραφέας που έχει προσελκύσει την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ με τα σχόλιά του για τις 50αρες, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προκαλεί μίσος με τα λεγόμενά του.

  Στο τελευταίο του βιβλίο, υπό τον τίτλο:«Rompre», ο Γιαν Μουά αφηγείται περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που αυτοθυσιάζεται».

«Η αυτοθυσία δεν είναι μόνο μια έκφραση που ισχυρίζομαι, υποθέτω, αλλά είναι μια έκφραση που λατρεύω. Σημαίνει ότι, σήμερα όποιος μιλάει την αλήθεια γίνεται εχθρός. Αν λέω πώς κάνω αυτήν την πράξη, αρχίζω να ενοχλώ. Προκαλώ το μίσος επειδή είμαι ελεύθερος, λέω τι σκέφτομαι χωρίς κανένα εμπόδιο».

Ο Γάλλος συγγραφέας υποστηρίζει επίσης ότι «η ανθρωπότητα έχει χαζέψει λίγο » τον τελευταίο αιώνα.

 «Η ανθρωπότητα, όπως φαίνεται, έχει χάσει 10 βαθμούς IQ μέσα σε εκατό χρόνια. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτό φαίνεται...», υποστηρίζει δείχνοντας το διαδίκτυο.
«Πλέον το διαδίκτυο και ο πραγματικός κόσμος είναι ήδη «ένα».Ήταν δύο πράγματα διαφορετικά πριν από δέκα χρόνια: αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Όλες οι βίαιες, μισητές, εγκληματικές κλίσεις του σύγχρονου ανθρώπου έχουν βρει μια νέα πραγματικότητα: τα κοινωνικά δίκτυα. Καθώς κάποιος δεν μπορεί να σκοτώσει «στην πραγματικότητα», σκοτώνει ψεύτικα ελπίζοντας και γνωρίζοντας ότι αυτό το ψεύτικο θα έχει συνέπειες στην πραγματική ζωή...«Σημασία έχει αυτό και  όχι, αυτά τα λόγια μου για τις γυναίκες των 50 ετών και άνω, που γέννησαν ένα πραγματικό "Fiftygate" . Είμαι ένας άνθρωπος που δεν εκφράζει την αλήθεια που δεν είναι υπαρκτή αλλά την δική του αλήθεια. Δεν με ελκύουν οι 50αρες, λοιπόν».

Ο Γάλλος συγγραφέας αναλύει τον συλλογισμό του:

«Πού είναι το πρόβλημα; Όταν ήμουν 34 ετών, δεν με έλκυαν οι 34χρονες. Αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από όλα αυτά είναι κάτι άλλο: είναι το ταμπού του χρόνου. Για μένα, ως συγγραφέας, η λογοτεχνία δεν λέει πώς ο άνθρωπος περνά μέσα από το χρόνο, αλλά πώς περνάει ο χρόνος περνά μέσα από τον άνθρωπο. Κι αυτό που σχετίζεται με την πάροδο του χρόνου είναι ο θάνατος. Τώρα, οι άνδρες και οι γυναίκες δεν ξέρουν πώς να κοιταχθούν στα μάτια.Ο ένας απατά τον άλλο. Η μετανθρωπιστική τρέλα, επιπλέον καταδικασμένη στην πιο πικρή αποτυχία, συνίσταται στην πρόταση αυτής της παιδικής ψευδαίσθησης: να τεθεί τέλος στο πεπερασμένο, να καταστεί ο θάνατος παράνομος. Αυτοί οι ηλίθιοι, μετανθρωπιστές, δεν καταλαβαίνουν ότι ο θάνατος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Φαντάζονται ότι ο θάνατος και η αποβίωση συγχωνεύονται. Ο θάνατος είναι η μόνιμη δυνατότητά μας, και καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ο θάνατος έρχεται. Το να φοβόμαστε το θάνατο είναι σαν να φοβόμαστε τη ζωή.

Αναφερόμενος στη διαμάχη που ξέσπασε για τα σχόλια που έκανε για τις 50αρες, ο Γιαν Μουά τα βάζει και με το περιοδικό «Marie Claire», εκεί όπου έκανε τις ενοχλητικές δηλώσεις του για το «ωραίο φύλο».  

«Ποτέ δεν βλέπουμε μία γυναίκα 50 ετών στο εξώφυλλο του «Marie Claire», για παράδειγμα (δεν έχω τίποτα εναντίον αυτού του περιοδικού).Αυτή είναι η απόδειξη, πιστεύω, ότι ένα σώμα ηλικίας 50 ετών, χωρίς προσβολή , είναι λιγότερο ευχάριστο από ένα σώμα 25. Έτσι είναι. Τα πενήντα είναι μια άθλια εποχή».

ΣΧΟΛΙΑ (61)

διάσημες 50ρες; είναι σκέτο δηλητήριο !

Δυστυχώς οι σημερινές "καλοστεκούμενες" διάσημες 50ρες είναι σκέτο δηλητήριο για τις νεώτερες 20ρες -25 ρες που τις αντιγράφουν και τις ακολουθούν στα Κοινωνικά Δίκτυα και το διευκρινίζω: Μικρές οι σημερινές διάσημες βλέπαν τις ατέλειες τους και τις διόρθωναν με μύριες πλαστικές. Δεν διέθεταν π.χ ελκυστικό για το ανδρικό μάτι βυζί ; το παραγέμιζαν με σιλικόνη και το βγάζαν σε κοινή θέα μέχρι να ανέβουν κοινωνικά και να καταξιωθούν στα Μίντια .Στα 45 κοντά ,με πρόσφατο παράδειγμα την δική μας Μενεγάκη, έπρεπε να ξηλώσουν τις σιλικόνες λόγω μιας απρόβλεπτης εγκυμοσύνης . Και το έκαναν! Εκεί που την συνήθισες με ντεκολτέ στην τιβί μέχρι τα 45 της με ζιζιά μικρής ολλανδέζας να θηλάζει στο ΝΟΥΝΟΥ τώρα ντύνεται μέχρι πάνω στο λαιμό για να κρύψει τις δεκαπλάσιες πλέον ατέλειες της. Θα πεί κάποια/ος: που το βλέπεις το κακό; Το κακό ήδη έχει γίνει απο τις μικρότερες φόλοουερς που την/τις αντέγραψαν ΣΕ ΟΛΑ και στις πλαστικές για να το μετανοιώσουν με τη σειρά τους αργότερα. Είναι ψεύτικες λοιπόν οι αφύσικα "ωραίες" 50ρες; Ναι είναι ψεύτικες αφού χωρίς το τριπλό μακιγιάζ, τα ειδικά φίλτρα του φακού ,τα βοντέμπρα, το ψηφιακό φώτοσοπ είναι αόρατες -με την έννοια πώς δεν είναι επιθυμητές ερωτικά όπως είπε και ο φιλοσοφών το γυναικείο γήρας Γάλλος. Οπως δεν είναι επιθυμητή ερωτικά κάθε 50ρα κυρία που σέβεται όμως τον εαυτό της και αγαπάει το σώμα της με τις φυσικές ατέλειες του χωρίς να παρεμβαίνει με πλαστικές επεμβάσεις πάνω του απο ματαιοδοξία στα 20 στα 40 στα 50 στα 60 της..Άλλωστε και οι δικός μας Ψινάκης αμπελοφιλοσοφών το είχε πεί πρίν χρόνια ώς γκέστ σε τηλεοπτική εκπομπή για το σώμα του: Μη με βλέπεις έτσι εξωτερικά και μη με ζηλέψεις γιατί είμαι ΑΠ ΈΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ (λόγω του καλπάζοντος γήρατος στα έσω όργανα)..

Σάκης

Η γυναίκα φτάνει στο απόγειο της ομορφιάς της στα 35-40. Υπάρχουν φυσικά και πολλές που παραμένουν υπέροχες και σε πολυ μεγαλύτερη ηλικία.

Ψέμματα να πει

Ίσως στο εκατομμύριο να βρεις και καμιά καλή 50άρα, του στυλ Σάρον Στόουν ή Κιμ Κατράλ. Ο κανόνας είναι άμα δεις γυμνή καμιά άνω των 50, είναι σαν τις χοντρές, μια που θες να γελάσεις και μια που θες να ξεράσεις...

Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν καλές, αλλά καλύτερες

Αν δεν τις ήθελε κανένας στα νιάτα τους που ήταν μακράν καλύτερες, θα την πάρεις εσύ στα γεράματα; Αν μπορείς να έχεις μια Sharon Stone, γιατί να μην την πάρεις στα 20 και περιμένεις να πάει 50;

Σαπουντζάκη

Mίλα Μακρόν!Μην κρύβεσαι...

Macron

Eγώ δεν είμαι γεροντόφιλος , η γριά με έβαλε στα σωστά σαλόνια , κίνηση καριέρας ήταν .

XXX

Εχει δικιο και μιλαει εκ πειρας ο ανθρωπος, ειναι αθλια ηλικια τα 50, ουτε που σου σηκωνεται πλεον, ακομα και 25χρονο να σε πλησιασει για την τσεπη σου, πρεπει να εχεις τα χαπακια ετοιμα μπας και λειτουργησει το φλοπερ.

DELAN

Για να λέμε αλήθειες που δεν αρέσουν στην εποχή, με προσδόκιμο ζωής τα 84, στα 50 σου είτε άντρας είτε γυναίκα είσαι μεσήλικας. Η εποχή προσπαθεί να περάσει νέους τους 50άρηδες πάνω στην απελπισία της ανθρωπότητας να ζήσει παραπάνω. Ο καθένας μπορεί να λέει οτι θέλει όμως η ωμή αλήθεια είναι αυτή.

μουάχα

Οι άνδρες που θέλουν μικροσκοπικές ασιάτισσες είναι κρυφοί παιδέρες. Λογικό να μην γουστάρουν κανονικές γυναίκες 50.

Πίσω στον πραγματικο κόσμο

Οι Ασιάτισσες στον Δυτικο κόσμο ( που είναι οι καλές οικογένειες της Ασίας η γεννημένες στη Δυση ) είναι πιο ψηλές από τις Ελληνίδες . Διατροφικό περιβαλλοντικό είναι το ζήτημα .

Κι οι ψυχίατροι λεφτά θέλουν.Κλέφτες θα γίνουν?

Το αντίστοιχο συμβαίνει κ για τις γιαγιάδες!!!!!???

Eidiseis

Σε άλλο άρθρο του θεματος μπορείτε να διαβάσετε τι επέλεξε ο Τζεφ Μπέζος. Ο πλουσιότερος ανθρωπος του πλανήτη, τα έχει με μία παντρεμένη 49ρα. Τουμπανο μεν 49ρα δε. Και ο τύπος πρέπει τώρα να χωρίσει και να πληρώσει την νυν κ. Μπέζος ίσως και μερικά δις για τα γούστα με την 49ρα. Η οποία ήταν και τόσο εχέμυθη που τον έκανε ρόμπα μοιράζοντας τις προσωπικές του φωτογραφίες. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, πάντα υπάρχει ελπίδα ακόμα και για 50ρες αρκει να την παλευουν.

49 όχι 50

Έχει ένα χρόνο περιθώριο ..... μετά ο Μπέζος θα αναθεωρήσει.

Ελπίδα για να βρουν κορόιδο με μυαλό γκόμενας ναι

Ελπίδα για να βρουν άντρα, οχι. Ο Bezos δεν είναι πρότυπο άντρα.

Ποια 50 ρε σαβουρη!;

Γυναίκα μετά τα 35 δε βλέπεται . Η φύση δίνει το σύνθημα . Άχρηστη για αναπαργωγη . Ζαρωμενη και τελειωμένη αν δεν έχει ήδη παιδιά όποτε ο ρόλος της αλλάζει . Μόνο για μάνα και γιαγιακα

DELAN

Είσαι απαράδεκτος! Ή σε μεγάλωσαν πολύ λάθος ή η φύση σε αδίκησε σφόδρα.

tasos

οταν πιανεις καρβουνο ςεστο καιγεσαι και οταν το πιανεις κρυο λερωνεσαι . Ντροπη σου καφρε

@

Προφανώς είναι πιο ωραίες οπτικά οι μικρότερες αλλά δεν είναι μόνο αυτό Ακόμη και ερωτικά δεν είναι μόνο αυτό Από εκεί και πέρα υπάρχει κάτι λίγο λάθος στη μεγάλη διαφορά ηλικίας ακόμη κι αν δεν μιλάμε για έπαθλο ή λεφτά/στάτους αντίστοιχα Αλλά από τη στιγμή που το θέλουν και οι δύο δεν υπάρχει θέμα Οι αφορισμοί και οι γενικεύσεις πάντως δεν στέκουν Ως προσωπική όμως άποψη σεβαστή

Κανείς λάθος, γιατί οι άντρες είναι άσχετοι από γυναικες, δες Bezos

Όταν ο άλλος πιστεύει σε παραμύθια και η γυναίκα το ξέρει, είναι αποπλάνηση και εκμετάλλευση. Πρώτα πρέπει να ξέρει ο άντρας ότι αυτό που βλέπει είναι ψεύτικο, έπειτα να ξέρει ότι η γυναίκα δε μπορεί να τον δει όπως τη βλέπει αυτός, έπειτα να καταλάβει τα κίνητρα και επιδιώξεις των γυναικών, και μετά ΑΝ τη θέλει ακόμα, ας κάνει ότι θέλει. Διαφορετικά είναι σαν να στέλνεις πρόβατο για σφαγή, ενήλικος ή όχι δεν έχει σημασία. Αλλιώς και ο 15χρόνος που γουστάρει την καθηγήτρια του να μπορεί να πάει ελεύθερα μαζί της, και αυτός θελει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης