Επιμένει ο Γιαν Μουά για τις 50άρες: «Τα πενήντα είναι μια άθλια εποχή»

Επιμένει ο Γιαν Μουά για τις 50άρες: «Τα πενήντα είναι μια άθλια εποχή»

«Προκαλώ μίσος γιατί εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου»  - Συνέντευξη του Γάλλου συγγραφέα στο γαλλικό περιοδικό «Le Point» για το «Fiftygate»

yann_moi
Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Γάλλος συγγραφέας που έχει προσελκύσει την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ με τα σχόλιά του για τις 50αρες, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προκαλεί μίσος με τα λεγόμενά του.

  Στο τελευταίο του βιβλίο, υπό τον τίτλο:«Rompre», ο Γιαν Μουά αφηγείται περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που αυτοθυσιάζεται».

«Η αυτοθυσία δεν είναι μόνο μια έκφραση που ισχυρίζομαι, υποθέτω, αλλά είναι μια έκφραση που λατρεύω. Σημαίνει ότι, σήμερα όποιος μιλάει την αλήθεια γίνεται εχθρός. Αν λέω πώς κάνω αυτήν την πράξη, αρχίζω να ενοχλώ. Προκαλώ το μίσος επειδή είμαι ελεύθερος, λέω τι σκέφτομαι χωρίς κανένα εμπόδιο».

Ο Γάλλος συγγραφέας υποστηρίζει επίσης ότι «η ανθρωπότητα έχει χαζέψει λίγο » τον τελευταίο αιώνα.

 «Η ανθρωπότητα, όπως φαίνεται, έχει χάσει 10 βαθμούς IQ μέσα σε εκατό χρόνια. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτό φαίνεται...», υποστηρίζει δείχνοντας το διαδίκτυο.
«Πλέον το διαδίκτυο και ο πραγματικός κόσμος είναι ήδη «ένα».Ήταν δύο πράγματα διαφορετικά πριν από δέκα χρόνια: αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Όλες οι βίαιες, μισητές, εγκληματικές κλίσεις του σύγχρονου ανθρώπου έχουν βρει μια νέα πραγματικότητα: τα κοινωνικά δίκτυα. Καθώς κάποιος δεν μπορεί να σκοτώσει «στην πραγματικότητα», σκοτώνει ψεύτικα ελπίζοντας και γνωρίζοντας ότι αυτό το ψεύτικο θα έχει συνέπειες στην πραγματική ζωή...«Σημασία έχει αυτό και  όχι, αυτά τα λόγια μου για τις γυναίκες των 50 ετών και άνω, που γέννησαν ένα πραγματικό "Fiftygate" . Είμαι ένας άνθρωπος που δεν εκφράζει την αλήθεια που δεν είναι υπαρκτή αλλά την δική του αλήθεια. Δεν με ελκύουν οι 50αρες, λοιπόν».

Ο Γάλλος συγγραφέας αναλύει τον συλλογισμό του:

«Πού είναι το πρόβλημα; Όταν ήμουν 34 ετών, δεν με έλκυαν οι 34χρονες. Αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από όλα αυτά είναι κάτι άλλο: είναι το ταμπού του χρόνου. Για μένα, ως συγγραφέας, η λογοτεχνία δεν λέει πώς ο άνθρωπος περνά μέσα από το χρόνο, αλλά πώς περνάει ο χρόνος περνά μέσα από τον άνθρωπο. Κι αυτό που σχετίζεται με την πάροδο του χρόνου είναι ο θάνατος. Τώρα, οι άνδρες και οι γυναίκες δεν ξέρουν πώς να κοιταχθούν στα μάτια.Ο ένας απατά τον άλλο. Η μετανθρωπιστική τρέλα, επιπλέον καταδικασμένη στην πιο πικρή αποτυχία, συνίσταται στην πρόταση αυτής της παιδικής ψευδαίσθησης: να τεθεί τέλος στο πεπερασμένο, να καταστεί ο θάνατος παράνομος. Αυτοί οι ηλίθιοι, μετανθρωπιστές, δεν καταλαβαίνουν ότι ο θάνατος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Φαντάζονται ότι ο θάνατος και η αποβίωση συγχωνεύονται. Ο θάνατος είναι η μόνιμη δυνατότητά μας, και καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ο θάνατος έρχεται. Το να φοβόμαστε το θάνατο είναι σαν να φοβόμαστε τη ζωή.

Αναφερόμενος στη διαμάχη που ξέσπασε για τα σχόλια που έκανε για τις 50αρες, ο Γιαν Μουά τα βάζει και με το περιοδικό «Marie Claire», εκεί όπου έκανε τις ενοχλητικές δηλώσεις του για το «ωραίο φύλο».  

Κλείσιμο
«Ποτέ δεν βλέπουμε μία γυναίκα 50 ετών στο εξώφυλλο του «Marie Claire», για παράδειγμα (δεν έχω τίποτα εναντίον αυτού του περιοδικού).Αυτή είναι η απόδειξη, πιστεύω, ότι ένα σώμα ηλικίας 50 ετών, χωρίς προσβολή , είναι λιγότερο ευχάριστο από ένα σώμα 25. Έτσι είναι. Τα πενήντα είναι μια άθλια εποχή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης