Brexit: Οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες της καμπάνιας πιστεύουν ότι το σχέδιο θα εγκαταλειφθεί

Brexit: Οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες της καμπάνιας πιστεύουν ότι το σχέδιο θα εγκαταλειφθεί

Η απαισιοδοξία των χορηγών εκφράζεται ενώ το βρετανικό κοινοβούλιο βρίσκεται σε αδιέξοδο αναφορικά με τη συμφωνία αποχώρησης

BREXITB
Δύο από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της καμπάνιας υπέρ του Brexit λένε πως τώρα πιστεύουν ότι το σχέδιο το οποίο στήριξαν εν τέλει θα εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην ΕΕ.

Ο Πίτερ Χάργκριβς, ο δισεκατομμυριούχος που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός στην εκστρατεία του 2016 υπέρ της αποχώρησης, και ο βετεράνος μάνατζερ ταμείων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund) Κρίσπιν Όντεϊ δήλωσαν στο Reuters ότι αναμένουν η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ παρά την επικράτηση της καμπάνιας τους στο δημοψήφισμα του 2016.

Η απαισιοδοξία των χορηγών εκφράζεται ενώ το βρετανικό κοινοβούλιο βρίσκεται σε αδιέξοδο αναφορικά με τη συμφωνία αποχώρησης στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την ΕΕ, κάτι που έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα για το πώς θα γίνει το Brexit, ή ακόμα και για το εάν τελικά θα συμβεί.

Η βρετανική κυβέρνηση, εκτιμά ο 72χρονος Χάργκριβς, πιθανόν να ζητήσει πρώτα μια παράταση στην επίσημη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ και στη συνέχεια ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

«Έχω τελείως εγκαταλείψει. Είμαι σε απόλυτη απόγνωση, δεν πιστεύω ότι θα συμβεί καν το Brexit», δήλωσε ο Χάργκριβς, ο οποίος είναι από τους πλουσιότερους άνδρες της Βρετανίας και προσέφερε 3,2 εκατ. λίρες στην καμπάνια υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

«(Οι φιλοευρωπαίοι) βασίζονται στο γεγονός ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει με αυτό, που απλά θα πουν ‘παράτα το, θα μείνουμε’. Βλέπω όντως αυτή τη στάση. Το πρόβλημα είναι όταν κάτι δεν συμβαίνει για τόσο μεγάλο διάστημα, νιώθεις λιγότερο θυμωμένος για αυτό».

Κλείσιμο
Μια αντιστροφή του Brexit θα σηματοδοτούσε μια πιο τις πλέον αξιοσημείωτες ανατροπές στη σύγχρονη βρετανική ιστορία και τα εμπόδια για ένα ακόμα δημοψήφισμα παραμένουν μεγάλα. Και τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα εκφράζουν τη δέσμευσή τους να αποχωρήσει η χώρα από την ΕΕ, εκπληρώνοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

Ωστόσο, ο Όντεϊ, που προσέφερε πάνω από 870.000 λίρες σε οργανώσεις υπέρ της εξόδου, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως θα διενεργηθεί και δεύτερο δημοψήφισμα ενώ ούτε πιστεύει πως θα συμβεί το Brexit.

«Η άποψή μου είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», δήλωσε ο Όντεϊ. «Απλά δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό με αυτή τη σύνθεση του κοινοβουλίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης