Πολωνικά βαμπίρ, αδέσποτες γάτες και vegan λουκάνικα - Τα... «κουλά» που άκουσαν διπλωμάτες το 2018!

Πολωνικά βαμπίρ, αδέσποτες γάτες και vegan λουκάνικα - Τα... «κουλά» που άκουσαν διπλωμάτες το 2018!

Απίστευτα αλλά αληθινά τηλεφωνήματα που δέχτηκε το προσωπικό βρετανικών πρεσβειών ανά την υφήλιο την περασμένη χρονιά

nosferatu
Ένας Άγγλος στο Δελχί λαχταρούσε απελπισμένα vegan λουκάνικα και είχε πληροφορηθεί ότι η πρεσβεία της Βρετανίας διέθετε απόθεμα.

Κάποιος άλλος ήθελε να βεβαιωθεί ότι η Πολωνία δεν έχει πολίτες βαμπίρ, όταν μια κοπέλα που γνώρισε στο διαδίκτυο ζήτησε να μάθει την ομάδα αίματός του πριν συναντηθούν στην πατρίδα της.

Ένας τουρίστας στην Ισπανία ζήτησε βοήθεια από το βρετανικό προξενείο ώστε να αλλάξει δωμάτιο στο ξενοδοχείο του, όταν μια αδέσποτη γάτα μπήκε στο αρχικό του δωμάτιο και... ούρησε στο κρεβάτι του. Επίσης, ένας Βρετανός στις ΗΠΑ ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελιξεις σε talent show χορού, και ένας συμπατριώτης του στην Ιταλία ζήτησε εισιτήρια για να γνωρίσει τον Πάπα, επ' ευκαιρία του γάμου του.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των... «κουλών» αιτημάτων που δέχθηκαν την περασμένη χρονιά Βρετανοί διπλωμάτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Όπως εξηγεί το site πρόκειται για πραγματικές περιπτώσεις ανθρώπων που επικοινώνησαν με το προσωπικό βρετανικών πρεσβειών ανά την υφήλιο, χωρίς φυσικά να κατανοούν στο ελάχιστο ποιος είναι ο ρόλος των διπλωματών.

«Με θλίψη σας ενημερώνω το Foreign Office δεν δύναται να προσφέρει συμβουλές για βαμπίρ, αδέσποτες γάτες ή συμμετέχοντες σε talent show. Και οι δυνατότητές μας να παρέχουμε vegan λουκάνικα κατά παραγγελία είναι δυστυχώς πολύ περιορισμένες» αναφέρει η υπηρεσία FCO σε δήλωσή της.

Κάποια από τα αιτήματα δεν ήταν απλά αστεία αλλά και ανατριχιαστικά, όπως εκείνο ενός άνδρα στην Αργεντινή που χρειαζόταν μια λίστα με ονόματα γυναικών που θα μπορούσε να παντρευτεί. Άλλες κλήσεις ζητούσαν απλά διευκρινήσεις για πράγματα που μπορούσαν να βρουν με μια σύντομη αναζήτηση στο Internet, όπως πληροφορίες για την πλοκή του Braveheart!

Σχεδόν όλες οι παραπάνω κλήσεις - ακόμα και οι πιο τρελές - λάμβαναν την ίδια ευγενική απάντηση από τους υπαλλήλους του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, που τους ενημέρωνε ότι τα τηλέφωνα των πρεσβειών πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης.

Συνολικά, το Foreign Office χειρίστηκε φέτος περισσότερες από 330.000 κλήσεις από άτομα σε κάποιου είδους ανάγκη.

Κλείσιμο
«Οι δύσκολες καταστάσεις στο εξωτερικό μπορεί να είναι μια άκρως τρομακτική εμπειρία. Εάν βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε άλλη χώρα, επικοινωνήστε με την πλησιέστερη βρετανική πρεσβεία ή προξενείο και το προσωπικό μας θα κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει», αναφέρει η δήλωση της FCO.

Αρκεί φυσικά το αίτημα να μην αφορά... μεταφυσικά πλάσματα και ενημερώσεις για το αγαπημένο τους ριάλιτι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης