Αίγυπτος: Έκρηξη σε λεωφορείο στο Κάιρο – Τέσσερις νεκροί

Αίγυπτος: Έκρηξη σε λεωφορείο στο Κάιρο – Τέσσερις νεκροί

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας νότια του Καΐρου – Τρεις  Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός οι τέσσερις νεκροί - Στους 11 οι τραυματίες εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση 

cairo_bomb_arthro_new
Έκρηξη σημειώθηκε στις 6.15 μ.μ. τοπική ώρα σε τουριστικό λεωφορείο στην περιοχή Χαράμ της Γκίζας, νότια του Καΐρου, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 11. Αρχικά οι νεκροί ήταν δύο Βιετναμέζοι τουρίστες, ωστόσο στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο άλλος ένας τουρίστας από το Βιετνάμ και ο Αιγύπτιος ξεναγός, μια είδηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μουστάφα Μαντμπούλι, ο οποίος επισκέφθηκε τους τραυματίες.  

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, που επικαλείται το Sky News Arabia, η αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή ήταν κρυμμένη δίπλα σε ένα τοίχο στη δημοφιλή οδό  Μαριουτίγια και εξερράγη όταν πέρασε ένα τουριστικό λεωφορείο, σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από τις διάσημες πυραμίδες. 


Οι δυνάμεις ασφαλείας εκκένωσαν άμεσα την περιοχή και φρόντισαν για τη μεταφορά των θυμάτων στο νοσοκομείο al-Haram. 


Κλείσιμο

Καταστράφηκε η μία πλευρά του λεωφορείου

Δημοσιογράφος του Reuters που προσέγγισε την περιοχή μετέδωσε ότι είδε ότι η μία πλευρά του λεωφορείου ήταν κατεστραμμένη, ενώ τα τζάμια είναι σπασμένα.

Στο σημείο παραμένουν δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες, σε ένα στενό σοκάκι κοντά στον περιφερειακό δρόμο, σε μικρή απόσταση από τις Πυραμίδες της Γκίζα

cairo_blast1

Η έκρηξη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα της Αιγύπτου, που διέταξε να ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα για να εντοπιστεί η ταυτότητα των δραστών. 


Αυξήθηκαν οι επιθέσεις μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αίγυπτο, από το 2013, οπότε και ανετράπη ο ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις, με στόχο κυρίως δυνάμεις ασφαλείας και εκκλησίες της χριστιανικής, κοπτικής μειονότητας. Ο τουρισμός, βασική πηγή εισοδήματος για τη χώρα, παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα σημάδια ανάκαμψης, αφού είχε πληγεί σοβαρά από την κρίση, μετά την Αραβική Άνοιξη του 2011 και την αστάθεια που ακολούθησε την ανατροπή του Μόρσι.

Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν ενισχυμένα στις τουριστικές περιοχές.

Στις 31 Οκτωβρίου 2015, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στους 224 επιβάτες ενός ρωσικού αεροσκάφους που μετέφερε Ρώσους τουρίστες, μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, στο νότιο Σινά, στην Ερυθρά Θάλασσα.

20501632
20501635
20501636
20501639
20502522
20502523





20501599
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης