New York Times: Χάκερ υπέκλεπταν επί τρία χρόνια τις επικοινωνίες Ευρωπαίων διπλωματών

New York Times: Χάκερ υπέκλεπταν επί τρία χρόνια τις επικοινωνίες Ευρωπαίων διπλωματών

Πάνω από 1.100 τηλεγραφήματα περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας από την ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας «Area 1» - Πιθανότατα πρόκειται για Κινέζους 

hack
Σοβαρά κενά ασφαλείας στην Ε.Ε αποκαλύπτει ρεπορτάζ των New York Times,καθώς επί τρία χρόνια χάκερς υπέκλεπταν διπλωματικές επικοινωνίες.

Οι χάκερς κατάφεραν να κατεβάσουν χιλιάδες μηνύματα και τηλεγραφήματα στα οποία διπλωμάτες εκφράζουν την αγωνία τους για τις επιλογές του Nτόναλντ Τραμπ σε διάφορα ζητήματα, όπως τα προβλήματα στις σχέσεις με Ρωσία και Κίνα και τον κίνδυνο αναζωπύρωσης του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, πάνω από 1.100 τηλεγραφήματα περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας από την ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας «Area 1», η οποία εντόπισε την διαρροή. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χάκερς εργάζονταν για λογαριασμό του κινεζικού στρατού.

«Μετά από μια δεκαετή εμπειρία στην παρακολούθηση των κινεζικών κυβερνο-επιχειρήσεων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η εκστρατεία συνδέεται με την κυβέρνηση της Κίνας», δηλώνει εμπειρογνώμονας σε θέματα κυβερνοεπιθέσεων στην αμερικανική εφημερίδα.

Στα τηλεγραφήματα υπάρχουν πληροφορίες για συνομιλίες με ηγέτες διαφόρων χωρών, όπως της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ,που μοιράζονταν μεταξύ τους οι χώρες της ΕΕ.

Σ' ένα από τα τηλεγραφήματα, Ευρωπαίοι διπλωμάτες χαρακτηρίζουν τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Πούτιν στη Φινλανδία ως «επιτυχημένη».

Κλείσιμο
Σε άλλο τηλεγράφημα,αποκαλύπτονται λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζιπίνγκ, ο οποίος εμφανίζεται να χαρακτηρίζει την τακτική του Τραμπ απέναντι στο Πεκίνο ως «αγώνα πυγμαχίας χωρίς κανόνες».

Σε ένα άλλο τηλεγράφημα, η Κάρολιν Βιτσίνι, αναπληρώτρια επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ουάσιγκτον συστήνει στους εμπορικούς διπλωμάτες να χαρακτηρίζουν τις ΗΠΑ ως «τον πιο σημαντικό μας εταίρο», ακόμη κι εάν αμφισβητούν τον Τραμπ σε θέματα για τα οποία ερίζουν Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες , όπως κλίμα, εμπόριο και Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα ,οι ίδιοι χάκερς παραβίασαν δίκτυα των Ηνωμένων Εθνών, του αμερικανικού οργανισμού AFL-CIO και υπουργείων Εξωτερικών ανά τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης