Ιράκ: Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα σε διαδηλωτές

Ιράκ: Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα σε διαδηλωτές

Περίπου 250 άνθρωποι είχαν περικυκλώσει ένα κτίριο όπου στεγάζεται προσωρινά το επαρχιακό συμβούλιο στη Βασόρα, για να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά

iraq_bullets
Πραγματικές σφαίρες και δακρυγόνα χρησιμοποίησαν σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας στη Βασόρα για να διαλύσουν μια μικρή διαδήλωση κατά της διαφθοράς στην πόλη αυτή στο νότιο Ιράκ.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Περίπου 250 άνθρωποι είχαν περικυκλώσει ένα κτίριο όπου στεγάζεται προσωρινά το επαρχιακό συμβούλιο, για να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά και να ζητήσουν καλύτερες υπηρεσίες και δουλειά για όλους. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των οχημάτων της αστυνομίας.

Η δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Ιράκ συγκλονίζεται το τελευταίο διάστημα από διαδηλώσεις, στις οποίες πολλά κτίρια έχουν λεηλατηθεί και πυρποληθεί. Οι ταραχές ξέσπασαν τον Ιούλιο και κορυφώθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Οι κάτοικοι της Βασόρας δηλώνουν εξοργισμένοι από τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση που οδήγησαν στη διάλυση των υποδομών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και να μην έχουν ασφαλές πόσιμο νερό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης