ΗΠΑ: Δημοτική σύμβουλος του Νάσβιλ ζητά να ονομαστεί «Όπρα» το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης

ΗΠΑ: Δημοτική σύμβουλος του Νάσβιλ ζητά να ονομαστεί «Όπρα» το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης

Το γεγονός ότι η δημοφιλής παρουσιάστρια... αναπνέει είναι μία από τις ενστάσεις της διοίκησης του αερολιμένα

oprah-winfrey
Μια δημοτική σύμβουλος της πόλης Νάσβιλ των ΗΠΑ πρότεινε να μετονομαστεί το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Τενεσί σε Oprah G. Winfrey Nashville International Airport.

Παρ΄όλο που η Όπρα Γουίνφρεϊ, Αμερικανή ιδιοκτήτρια και διευθύντρια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εκδότρια περιοδικών, συγγραφέας βιβλίων, τηλεοπτική παραγωγός, παρουσιάστρια και ηθοποιός γεννήθηκε στο Μισισίπι, άρχισε να χτίζει την καριέρα της στο Νάσβιλ, αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί.

Προς τιμήν των δεσμών της Όπρα Γουίνφρεϊ με την πρωτεύουσα του Τενεσί η δημοτική σύμβουλος Σάρον Χαρτ έγραψε επιστολές στον δήμαρχο του Νάσβιλ, Ντέιβιντ Μπίλι και στον σημερινό πρόεδρο του αεροδρομίου, Ντέξτερ Σάμιουελς για να ζητήσει την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου.

"Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να αναγνωρίσουμε κάποιον του διαμετρήματος της Όπρα" δήλωσε η Σάρον Χαρτ σε συνέντευξή της στο USA Today.

Ωστόσο, δεν είναι το δημοτικό συμβούλιο αρμόδιο να λάβει την τελική απόφαση, αλλά η διοίκηση του αεροδρομίου. Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι η ονομασία του αεροδρομίου σε "Όπρα" θα είναι ενάντια στην πολιτική του διεθνούς αερολιμένα.

Η τρέχουσα πολιτική αναφέρει ότι για να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου, ο τιμώμενος πρέπει να έχει "συνεισφέρει ουσιαστικά" είτε στο διεθνές αεροδρόμιο του Νάσβιλ, είτε στον τομέα της αεροπλοϊας. Επίσης το όνομα προσώπου δίνεται δύο χρόνια μετά τον θάνατό του τιμώμενου.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης