Ο Τραμπ το... βιολί του: Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος

Ο Τραμπ το... βιολί του: Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος

Ειρωνικά σχόλια από τους Δημοκρατικούς κατά του Ρεπουμπλικανού προέδρου

trump_mexico
Με ειρωνικά σχόλια απάντησαν οι ηγέτες των Δημοκρατικών στον ισχυρισμό που επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι το Μεξικό θα πληρώσει το τείχος στα σύνορα μέσω της νέας εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών, την ίδια ώρα που ο Μεξικανός πρόεδρος διαβεβαίωνε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε καθόλου στις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Το 2016, κατά την προεκλογική εκστρατεία του, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και υποστήριζε ότι οι Μεξικανοί και όχι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα το πληρώσουν.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter νωρίς σήμερα το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ο Καναδάς και το Μεξικό θα πληρώσουν το τείχος, χάρη στα χρήματα που θα εξοικονομηθούν –χωρίς να διευκρινίσει το πώς– από την εμπορική συμφωνία τους. "Μόνο με τα χρήματα που γλιτώνουμε, το Μεξικό πληρώνει για το τείχος!", έγραψε, χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει.

Μολονότι ορισμένες αμερικανικές επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από τη νέα συμφωνία ελευθέρου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής, δεν είναι σαφές τι εννοούσε ο Τραμπ όταν αναφερόταν στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αμερικανική κυβέρνηση.

Η ηγέτιδα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, με την οποία έχει συγκρουστεί ο Τραμπ για το θέμα της χρηματοδότησης του τείχους, τον ειρωνεύτηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο. "Ποια χρήματα; Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθεί το τείχος; Τα χρήματα που βγάζουν οι επιχειρήσεις; Για ποια χρήματα μιλάει; Δεν έχει νόημα", τόνισε.

Και ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, απάντησε δηκτικά στον Τραμπ, μέσω του Twitter. "Κύριε πρόεδρε: αν λέτε ότι το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος (κάτι που δεν πιστεύω), τότε φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να το κάνουμε εμείς! Ας χρηματοδοτήσουμε την κυβέρνηση", έγραψε, αναφερόμενος προφανώς στα δισεκατομμύρια που ζητά ο Τραμπ να εγκριθούν στον προϋπολογισμό για την κατασκευή του τείχους.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ από την πλευρά του, είπε ότι το τείχος δεν συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ την Τετάρτη. "Δεν συζητήσαμε αυτό το θέμα, σε καμία συζήτηση", είπε. Πρόσθεσε ότι συνομίλησαν για την πιθανότητα δημιουργίας ενός κοινού προγράμματος για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κεντρική Αμερική και το Μεξικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης