Συναγερμός στις ΗΠΑ: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικά βομβαρδιστικά στη Βενεζουέλα

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικά βομβαρδιστικά στη Βενεζουέλα

Δύο Tu-160 προσγειώθηκαν τη Δευτέρα στη βάση Maiquetia, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Καράκας

tupolev
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξάρτητα με την κυβέρνηση ή τον πρόεδρο που ηγείται, ακολουθούν μία πάγια τακτική στην πολιτική της άμυνάς τους. Δεν δέχονται σε καμία περίπτωση να απειλείται ο Αμερικανός πολίτης στο σπίτι του. Δεν δέχονται να απειλείται αμερικανικό έδαφος. Η βασική αυτή συνθήκη φέρεται να τίθεται σε κίνδυνο, καθώς, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τις μυστικές υπηρεσίες, η Ρωσία μετέφερε στο έδαφος της Βενεζουέλας, δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και να πλήξουν εχθρικούς στόχους σε μεγάλη απόσταση.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο αναγνώρισε ότι δύο βομβαρδιστικά τύπου Tu-160 προσγειώθηκαν τη Δευτέρα στη βάση Maiquetia, έξω από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, πραγματοποιώντας πτήση 10.000 χιλιομέτρων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε αν τα δύο μεγάλα βομβαρδιστικά έφεραν οπλισμό και αν ναι, τι είδους, ή αν θα παραμείνουν και για πόσο στη Βενεζουέλα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι τα δύο Tu-160 συνόδευαν ένα φορτηγό αεροπλάνο An-124 Ruslan και ένα επιβατηγό αεροπλάνο Il-62.

Τα Tu-160 έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και να πλήξουν στόχους σε απόσταση 5.500 χιλιομέτρων. Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους επιχείρησε σε στόχους στη Συρία.

Το ΝΑΤΟ αποκαλεί τα Tu-160 με την ονομασία Blackjack, καθώς διαθέτουν τη δυνατότητα πτήσης με ταχύτητα διπλάσια του ήχου, ενώ έχουν ενισχυθεί με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και νέα οπλικά συστήματα τελευταίας ρωσικής τεχνολογίας.

Η αποστολή των δύο αεροσκαφών σε απόσταση... βολής από τις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και τη συμφωνία για οικονομική και -όπως αποδεικνύεται- στρατιωτική βοήθεια στη χώρα της αμερικανικής ηπείρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης