Γερμανία: Ο 33χρονος Πάουλ Τσίμιακ είναι ο νέος γενικός γραμματέας του CDU

Γερμανία: Ο 33χρονος Πάουλ Τσίμιακ είναι ο νέος γενικός γραμματέας του CDU

H «μίνι Μέρκελ» εμπιστεύτηκε τον επικεφαλής της Νεολαίας της Χριστιανικής Ένωσης - 31ο Συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών στο Αμβούργο

germanias
Λίγες ώρες μετά την ανάδειξή της στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, η διάδοχος της Μέρκελ, Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ, κάλυψε το κενό που αφήνει στη θέση της γενικής γραμματέας του CDU με νέο αίμα.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ο Πάουλ Τσίεμιακ αποχωρεί από την ηγεσία της Νεολαίας της Χριστιανικής Ένωσης (Xριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών) για να αναλάβει γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών.

Η νέα αρχηγός του CDU θα ανακοινώσει τον διάδοχό της σήμερα, την τελευταία ημέρα του 31ου συνεδρίου του κόμματος στο Αμβούργου.

Σε ηλικία 33 ετών, ο Πάουλ θα είναι ο συνδετικός κρίκος της Ανεγκρέτ με την νεολαία και τα συντηρητικά μέλη του κόμματος, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Θεωρείται το «δεξί χέρι» του υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν, με την εφημερίδα «Die Welt» να σχολιάζει ότι η «μίνι Μέρκελ» τείνει χείρα φιλίας στους υποστηρικτές του 38χρονου δηλωμένου ομοφυλόφιλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπαν ήταν ένας από τους δύο πολιτικούς αντιπάλους της Ανεγκρέτ για την προεδρία του CDU με απόψεις συγκλίνουν σε μία δεξιά αντίληψη από αυτή της εκλεκτής της Μέρκελ.

Κλείσιμο
O Tσίμιακ ανέλαβε την προεδρία της Νεολαίας της Χριστιανικής Ένωσης το 2014. Κατάγεται - όπως και Σπαν- από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Εκπροσωπεί πάνω από 100.000 νέα μέλη της Χριστιανικής Ένωσης- δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης