Tommasso Debenedetti: Μετά τον Κώστα Γαβρά, ο Ιταλός φαρσέρ «πέθανε» και τον Ζαν-Λυκ Γκοντάρ!

Tommasso Debenedetti: Μετά τον Κώστα Γαβρά, ο Ιταλός φαρσέρ «πέθανε» και τον Ζαν-Λυκ Γκοντάρ!

Αυτή τη φορά, ο Debenedetti χρησιμοποίησε ως... όχημα διασποράς των fake news που δημιουργεί, έναν «hoax» λογαριασμό της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού

tomaso
Το... κομμάτι του κατάφερε να κάνει και πάλι ο Ιταλός δημοσιογράφος-φαρσέρ Tommasso Debenedetti, διαδίδοντας, μέσω ψεύτικου λογαριασμού στο Twitter, την «είδηση» ότι πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ. 



Όπως ίσως θυμούνται πολλοί, ο Ιταλός φαρσέρ είχε χρησιμοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν την ίδια μέθοδο, για να διαδώσει την ψεύτικη είδηση του θανάτου του Κώστα Γαβρά -καθώς φαίνεται, έχει μία... μανία να «πεθαίνει» σκηνοθέτες.

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος του Γάλλου σκηνοθέτη σε δήλωσή του διευκρίνισε πως είναι ζωντανός: «Είναι και αυτός ένας από τους διάσημους που έπεσαν θύματα των hoax. Είναι ζωντανός, είναι καλά, μην πιστεύετε ότι βλέπετε στο Διαδίκτυο».

Ποιος είναι όμως ο επαγγελματίας… ψεύτης, που ακούει στο όνομα Tommaso Debenedetti; Πρόκειται για έναν Ιταλό δημοσιογράφο, γεννημένο το 1969, που εργάζεται ως δάσκαλος στη Ρώμη και έχει δύο παιδιά. Στα… χόμπι του είναι να κυκλοφορεί fake news στο Διαδίκτυο, όπως έκανε και με την περίπτωση του Κώστα Γαβρά, όπου μάλιστα είχε φτιάξει ψεύτικο προφίλ με το όνομα της Ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

Αυτή τη φορά, ο Debenedetti χρησιμοποίησε ως... όχημα διασποράς των fake news που δημιουργεί, έναν «hoax» λογαριασμό της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού.

Ο Ιταλός δημιουργεί ψεύτικα προφίλ στο Twitter και στη συνέχεια βγάζει fake news, ενώ στη συνέχεια τα σβήνει και... απολαμβάνει τον σάλο που δημιουργεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μόλις ανακοινώσει την είδηση, ο Debenedetti κάνει και πάλι tweet, αναφέροντας ότι πρόκειται για απάτη που δημιούργησε ο ίδιος, ενώ αλλάζει και το όνομα του λογαριασμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης